Pro România și ALDE fuzionează. Călin Popescu Tăriceanu: Rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forță de opoziție (VIDEO)

Pro România și ALDE fuzionează. Călin Popescu Tăriceanu: Rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forță de opoziție (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, în cadrul conferinței de presă în care a fost anunțată fuziunea cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta, că rolul pe care vor să și-l asume prin această fuziune ”este acela de adevărată forță de opoziție” în România.

Călin Popescu Tăriceanu:Organismele statutare ale Pro România și ALDE au decis simultan să pornim la un drum împreună

În acest context, Tăriceanu a afirmat, referindu-se la principalele partide de pe scena politică, PNL și PSD, că a obsrevat ”o radicalizare a discursului politic și o dorință manifestă a partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mici”

”Organismele statutare ale Pro România și ALDE au decis simultan să pornim la un drum împreună, să creăm o forță politică mai puternică. Având în vedere că pe scena politică românească s-a constatat o puternică polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a discursului politic și o dorință manifestă a partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mici. Decizia de fuziune este răspunsul nostru comun la această situație politică. Este o decizie care este bazată și pe experiența noastră politică, și pe realitățile cu care suntem confruntați. Sperăm ca cele două echipe să fie capabile să construiască o forță politică de centru, de factură social-liberală, care să poată să mențină echilibrul pe scena politică românească, care să joace rolul unei busole, pentru că vedem că există tendințe de derapaje grave la actuala putere, și care să militeze în continuare pentru principiile și valorile în care credem.

Rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forță de opoziție. O democrație sănătoasă nu poate funcționa fără o forță de opoziție și observăm cu regret ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu, despre pandemia de coronavirus: Și noi, și cei de la Pro România ne-am opus vehement măsurilor adoptate de Guvern

Președintele ALDE a continuat prin a criticat Guvernul liberal pentru măsurile pe care le-a luat în contextul pandemiei de coronavirus și a reproșat PSD că a fost de acord atât cu instituirea stării de urgență, cât și cu introducerea și apoi prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

”În ceea ce ne privește pe noi, ALDE, vă pot spune că, da, la alegerile parlamentare s-a văzut pe față cum am fost furați. Ulteriror, atunci când au fost alegerile prezidențiale, am observat, nu numai noi, soluția oferită pe tavă domnului Iohannis de a fi reales prin candidatura doamnei Dăncilă, care era evident că nu avea nicio șansă. A urmat anul 2020 și, din păcate, cu toate că și noi, și cei de la Pro România ne-am opus vehement măsurilor adoptate de acest guvern, am văzut că PSD-ul a fost de acord cu toate măsurile referitoare la introducerea stării de urgență, a stării de alertă, la prelungirea stării de alertă, încălcând drepturile și libertățile fundamentale. A trebuit să intervină Curtea Constituțională să pună ordine în aceste lucruri.

Vă readuc aminte momentul moțiunii de cenzură care n-a putut să fie votată pentru că nu s-a realizat cvorumul. Noi am fost cu toții prezenți și am declarat public, și Victor, și eu, că vom susține moțiunea de cenzură pentru că avem convingerea că acest guvern trebuie dat jos. Chiar dacă ar fi și ultima zi înainte de alegeri și tot aceeași părere mi-aș menține-o. (…)

Am convingerea că ne pregătim cu pași repezi să intrăm într-o recesiune gravă. Actuala putere nu vorbește nimic în acest moment despre ce urmează să se întâmple”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Pro România și ALDE fuzionează. Călin Popescu Tăriceanu: Rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forță de opoziție

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo