Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern
Foto: facebook.com/guv.ro

Ultima formă a legii bugetului de stat pentru anul 2021 a fost aprobată de Guvern în ședința de luni seară, cu avizul Consiliului Legislativ, anunță reprezentanții Executivului.

Proiectul de buget pe 2021, adoptat de Guvern

”Guvernul a aprobat în ședința de astăzi ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, un buget corect, credibil și orientat spre dezvoltare și reforme”, se arată într-un mesaj publicat luni seară pe pagina de Facebook a Guvernului.

În aceste condiții, proiectul legii bugetului pe 201 va merge în Parlament. De altfel, președintele Camerei Deputaților, liderul PNL, Ludovic Orban, spunea luni că, cel mai probabil, proiectul de lege va ajunge în cursul zilei de marți în Legislativ.

”Cel mai probabil, legea bugetului de stat și legea asigurărilor socialevor fi trimise în cursulzilei de mâine către Parlament.Va exista un termen de depunere a amendamentelor, se va stabili intervalul de timp în care comisiilereunite debuget urmeazăsăaprobe raportul și de asemenea, vom stabilicândva intra în plen”, a spus Ludovic Orban.

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost adoptat de Guvern

Florin Cîțu: Anul acesta avem un buget echilibrat

Prezent, luni, în Parlament, la „Ora Premierului”, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că bugetul pentru acest an este unul echilibrat și construit în jurul infestițiilor.

”Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil. E recunoscut acest lucru șide Consiliul Fiscal, și de instituțiile internaționale. Un buget construit în jurul investițiilor. (…) Un buget construit în jurul investițiilor, pentru că am arătat clar că doar investițiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forțează reforma. (…) Vom face reformă în acest an”, a spus Florin Cîțu.

Potrivit unor surse, premierul le-ar fi cerut liberalilor să nu depună amendamente la proiectul de buget pentru ca deficitul de 7,16% din PIB să nu fie depășit.

PSD a anunțat că va depune „câteva mii de amendamente” la legea bugetului

Pe de altă parte, social-democrații au anunțat deja că vor depune „câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat.

”PSD va depune amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor. La fel, vom depune un amendament și pentru a rezolva situația minerilor din ValeaJiului.

Sper ca liderii Dreptei să aibă mintea de pe urmă și să le voteze! Bani sunt, dar nu sunt alocați în funcție de prioritățile românilor, ci în funcție de prioritățile voastre”, a anunțat, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ce decizie a mai luat Guvernul în ședința de luni

Tot în ședința de luni seară, Guvernul a adoptat o Hotărârepentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1850/2006

”Tot astăzi, a fost aprobată hotărârea de guvern care va permite rezolvarea situației în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara. În următoarele zile, angajații își vor primi salariile restante, însă Guvernul va continua să lucreze pentru a găsi soluții de rezolvare pe termen lung a problemelor care există în acest sector”, au mai transmis reprezentanții Executivului.

Ultima oră
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)