Protest la Șomcuta Mare: Localnicii, la un pas să-i dea cu bălegar în cap primarului

Protest la Șomcuta Mare: Localnicii, la un pas să-i dea cu bălegar în cap primarului
Foto: emaramures.ro

Protest în Șomcuta Mare, județul Maramureș, după ce primarul Gheorghe Buda a decis să ia o parte din pășunea comunală pentru a face o groapă de gunoi temporară pentru județ. Localnicii sunt revoltați și, notează emaramureș.ro, au fost la un pas să-i dea primarului cu bălegar în cap.

Localnicii din Șomcuta Mare, supărați pe primar

Ideea amplasării în Șomcuta Mare a noului depozit temporar de deșeuri din județul Maramureș a fost lansată la începutul anului, dar sistată apoi. Pe 11 ianuarie, la presiunea cetățenilor adunați în fața Consiliului Local, consilierii au votat împotriva proiectului prin care trei hectare dintr-o pășune comunală urmau să fie rezervate în acest sens.

Unii aleși locali au cerut scuze oamenilor și au promis că nu vor vota niciodată în favoarea vreunui proiect prin care să se realizeze depozitul de deșeuri pe teritoriul orașului.

Pentru a evita o decizie definitivă, primarul Gheorghe Buda a retras proiectul de pe ordinea de zi.

Reprezentanții Drusal continuă să utilizeze depozitul de la Satu Nou de Jos, fără autorizație de mediu, în baza unei decizii ilegale a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Decizia a expirat pe 15 martie, mai precizează emaramureș.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe