PSD: 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Guvernul Cîţu trebuie să plece

PSD: 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Guvernul Cîţu trebuie să plece
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații acuză că modelul de guvernare al coaliţiei PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România, în condiţiile în care 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Este unul dintre motivele pentru care, susține PSD, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu trebuie să treacă.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD va fi dezbătută și votată în Parlament marți, 29 iunie. Textul a fost citit miercuri, 23 iunie, de liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu.

Moţiunea de cenzură e intitulată ”România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, social-democrații acuzând în text că actuala coaliție „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

PSD, despre motivele pentru care Guvernul Cîțu trebuie să pice la moțiunea de cenzură

„Pe timpul guvernării PSD, România avea a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă din UE, de 34,6% în PIB. În condițiile în care guvernarea PSD a lăsat și o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Cu toate acestea, în guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR viitorul economic și social al României a fost amanetat!

E adevărat, modelul PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România! 1500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al țării. Asta înseamnă importuri mai mari decât exporturile în fiecare zi a guvernării Cîțu.

Astfel, românii subvenționează producția și locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv. Din nou, ZERO soluții din partea guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR pentru a diminua acest dezechilibru grav, care ne îngroapă economia.

Și pentru aceasta, Guvernul Cîțu trebuie să plece!”, au transmis social-democrații, pe Facebook.