PSD: 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Guvernul Cîţu trebuie să plece

PSD: 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Guvernul Cîţu trebuie să plece
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații acuză că modelul de guvernare al coaliţiei PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România, în condiţiile în care 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Este unul dintre motivele pentru care, susține PSD, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu trebuie să treacă.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD va fi dezbătută și votată în Parlament marți, 29 iunie. Textul a fost citit miercuri, 23 iunie, de liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu.

Moţiunea de cenzură e intitulată ”România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, social-democrații acuzând în text că actuala coaliție „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

PSD, despre motivele pentru care Guvernul Cîțu trebuie să pice la moțiunea de cenzură

„Pe timpul guvernării PSD, România avea a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă din UE, de 34,6% în PIB. În condițiile în care guvernarea PSD a lăsat și o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Cu toate acestea, în guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR viitorul economic și social al României a fost amanetat!

E adevărat, modelul PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România! 1500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al țării. Asta înseamnă importuri mai mari decât exporturile în fiecare zi a guvernării Cîțu.

Astfel, românii subvenționează producția și locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv. Din nou, ZERO soluții din partea guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR pentru a diminua acest dezechilibru grav, care ne îngroapă economia.

Și pentru aceasta, Guvernul Cîțu trebuie să plece!”, au transmis social-democrații, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora