PSD cere Guvernului să lase elevii să revină la şcoală, indiferent de rata de incidenţă

PSD cere Guvernului să lase elevii să revină la şcoală, indiferent de rata de incidenţă

SenatoareaPSD Laura Georgescu a precizat,luni, că deciziile ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanuprivind redeschiderea şcolilor sunt „absurde, fără niciun pic de logică, de raţiune, de fundamentare”, potrivit G4media.

„Propunerea ministrului Educaţiei de a lua ca referinţă ziua imediat următoare după trecerea în jos sau în sus a pragului de 1 la mie, pentru redeschiderea sau închiderea şcolilor aduce şi mai multă impredictibilitate în sistemul de învăţământ. PSD cere Guvernului să termine imediat cu bătaie de joc la adresa elevilor, părinţilor şi profesorilor! În loc să rezolve problemele, Guvernul le complică şi mai mult! Este un haos generalizat. O lipsă totală de logică, de raţiune, de fundamentare pentru aceste decizii absurde!”, a afirmat Laura Georgescu, într-o declaraţie de presă susţinută luni la Senat.

„L-am auzit şi vineri, dar şi duminică la prânz pe domnul ministru Sorin Câmpeanu. Ziua de vineri va rămâne ziua de referinţă pentru începerea sau redeschiderea şcolilor. Toţi părinţii îşi fac planuri pentru următoarea săptămână, în funcţie de aceste anunţuri. Duminică seară, domnul ministru a întors totul pe dos, anunţând că deciziile se vor lua de pe o zi pe alta. Acum ne spune doar că e posibil ca şcoala să înceapă miercuri. Ce să mai înţeleagă părinţii, ce să mai înţeleagă profesorii? Înainte de a lua o astfel de hotărâre pe genunchi, gândiţi-vă la părinţii care află de pe o zi pe alta dacă îşi duc copiii la şcoală sau nu. Ce să facă cu aceşti copii? Nu-i pot duce la bunici, nu-i pot lăsa acasă, nu ştiu dacă vor merge sau nu la şcoală în ziua următoare (…). Fără niciun pic de logică, de raţiune, de fundamentare pentru aceste decizii absurde”, a afirmat Georgescu, la Senat, potrivit Agerpres.

„Gândiţi-vă la profesorii care nu vor mai şti dacă a doua zi vor preda la şcoală în format fizic sau în regim online. Este o bătaie de joc de neimaginat, ajunge! Opriţi-vă cu aceste decizii aberante, care distrug sistemul românesc de învăţământ. Încetaţi cu această aberaţie a învăţământului online, nu este o soluţie. Învăţământul online funcţionează doar pe termen scurt, în niciun caz aşa cum l-aţi aplicat voi în ultimul an de zile. Terminaţi cu această prostie cu rata de unu la mie sau alţi indicatori pe care îi scoateţi din joben sau îi ascundeţi în joben, aşa cum aţi făcut şi cu decesele de COVID (…). Lăsaţi copiii să meargă la şcoală, testarea este soluţia care funcţionează peste tot în Europa. Testaţi pentru a ţine şcolile deschise, indiferent de rata de incidenţă. Aveţi acum la dispoziţie teste rapide non-invazive, aprobate deja de Agenţia Naţională a Medicamentului, care pot fi folosite pentru testarea extinsă a elevilor şi a profesorilor”, a susţinut Georgescu.

Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat după şedinţa conducerii PNL că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală.