PSD, critici la adresa guvernării de Dreapta: Ne-au amanetat și au uitat să ne spună. Datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB

PSD, critici la adresa guvernării de Dreapta: Ne-au amanetat și au uitat să ne spună. Datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD susține că datoria publică a crescut cu 31 de miliarde de euro în timpul guvernării de Dreapta și că împrumuturile externe au depășit, în luna mai, 53 de miliarde de euro. Social-democrații mai spun că datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB, după cum arată chiar datele Ministerului de Finanțe, condus acum interimar de premierul Florin Cîțu.

PSD: Datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB

„Ne-au amanetat și au uitat să ne spună!

Datoria publică a crescut cu 31 mld. euro în timpul guvernării de dreapta!

Iar împrumuturile externe au depășit, în mai, peste 53 de mld. de euro!

Datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB!

Datele publicate de Ministerul Finanțelor -condus din nou- de premierul Florin Cîțu arată dezastrul pus în cârca românilor de Coaliția Împrumuturilor!”, au transmis social-democrații, pe Facebook.

Recent, într-o intervenție pentru B1 TV, profesorul de economie Mircea Coșea atrăgea atenția că dacă împrumuturile vor depăși 50% din PIB, atunci Guvernul va fi obligat prin lege să treacă la tăierea cheltuielilor: „Există un deficit al contului curent care arată împrumuturi extrem de mari, care se apropie de cifra de 50% din PIB. (…) Asta înseamnă că, conform legilor țării, Guvernul va trebui să ia măsuri de reducere a cheltuielor, deci intrăm într-o austeritate legală. În mod legal se vor tăia cheltuieli”.

Urmăriți B1TV.ro și pe