PSD propune premier un ministru din Cabinetul Grindeanu care a picat evaluarea lui Vâlcov. Tudose ”Morocănosul” nu a îndeplinit nici măcar o măsură din programul de guvernare (FOTO)

PSD propune premier un ministru din Cabinetul Grindeanu care a picat evaluarea lui Vâlcov. Tudose ”Morocănosul” nu a îndeplinit nici măcar o măsură din programul de guvernare (FOTO)

Mihai Tudose a acceptat să fie nominalizarea PSD pentru funcția de premier, în cadrul ședinței Comitetului Executiv din partid.

El este deputat PSD de Brăila și conduce de 13 ani Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaţilor. În Guvernul Grindeanu, el a îndeplinit funcția de Ministru al Economiei.

La bază este jurist, dar a urmat și mai multe cursuri postuniversitare. De asemenea, Tudose este doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, diploma obținând-o la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii.

Interesant este că Mihai Tudose a fost propus în cadrul PSD pentru funcția de premier, deși performanțele sale în calitate de ministru au fost extrem de slabe. Potrivit raportului de evaluare făcut de Darius Vâlcov și prezentat în spațiul public de Liviu Dragnea, Tudose nu a îndeplinit nici măcar o singură măsură pregăzută în programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile.

Lipsa de performanță relevată de evaluarea lui Vâlcov a fost prezentată drept argument de Dragnea pentru a-l îndepărta pe Grindeanu de la Palatul Victoria. În schimb, se pare că aceeași lipsa de performanță nu a fost motiv de nemulțumire în cazul lui Tudose.

Această situație ciudată a fost remarcată deja de internauți. Pe Facebook, aceștia s-au arătat revoltați că PSD a propus premier un om care, potrivit propriilor criterii, a fost slab în funcția de ministru. În schimb, internauții s-au și amuzat, comparându-l pe Tudose cu piticul Morocănosul din Albă ca Zăpada.