Racordurile la energie electrică și gaze naturale vor fi gratuite. Virgil Popescu: Acest racord nu mai este plătit de la conductă până la poartă

Racordurile la energie electrică și gaze naturale vor fi gratuite. Virgil Popescu: Acest racord nu mai este plătit de la conductă până la poartă
FOTO: Facebook: Virgil Popescu

Ministerul Energiei a anunțat că racordurile la energie electrică și gaze naturale vor fi gratuite. Astfel, populația ar urma să nu mai de la rețea până la limita de proprietate, obligația de plată fiind valabilă doar de la limita de proprietate. Furnizorii sunt obligați să facă toate demersurile de racordare într-un termen de 90 de zile, după cum a precizat Virgil Popescu.

Toate măsurile sunt prevăzute într-o lege aprobată și promulgată la finalul lui 2020, scrie News.ro.

Racordurile la energie electrică și gaze naturale, gratuite până la limita de proprietate

Racordarea de la rețeaua primară până la limita de proprietate este gratuită, în sensul că acest racord nu va mai fi plătit de la conductă până la poartă, ci doar de la poartă până în casă.

Legea a fost modificată la finalul anului trecut în aşa fel încât racordurile la energie electrică şi la gaze naturale devin gratuite, în sensul în care acest racord nu mai este plătit de la conductă până la poartă. (…) Am dreptul să mă racordez de la conducta din stradă până la limita de proprietate, este gratuit, nu mai există tarif reglementat pentru această racordare”, a precizat Virgil Popescu la Digi 24, potrivit sursei citate mai sus.

Cheltuielile de racordare de la limita de proprietate până la locuință, vor fi suportartate de către consumator, distanța fiind încadrată în priprietatea privată, după cum a explicat ministrul.

„Racordul e gratuit pentru om, dar se recuperează, se socializează în tariful de distribuţie pentru că toate investiţiile care se fac în reţea se regăsesc în acel tarif de distribuţie”, a explicat ministerul Energiei.