Raluca Turcan se dezice de Dacian Cioloș: "A sta să te ancorezi într-un astfel de om mi se pare o greşeală strategică uriaşă"

Raluca Turcan se dezice de Dacian Cioloș: "A sta să te ancorezi într-un astfel de om mi se pare o greşeală strategică uriaşă"

Dacian Cioloș a fost omul pe care PNL s-a bazat în campania electorală pentru alegerile parlamentare pentru a trage partidul spre un scor cât mai bun care să îi permită să ajungă la guvernare. Numai că strategia acestora nu a dat roade și liberalii au reușit să obțină doar 20% din voturi și trebuie să rămână în opoziție.

Acest eșec din campanie a dus la întoarcerea împotriva lui Dacian Cioloș, pe care cei mai mulți dintre liberali îl consideră vinovat pentru înfrângerea din alegeri. Acestui grup de contestari i s-a alăturat și președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Nu îmi pot explică de ce nu am canalizat atenţia pe soluţii în versiune liberală şi pe nişte vectori de imagine credibili. Au lipsit viziunea şi strategia de acţiune în campanie. A sta să te ancorezi într-un om ca Dacian Cioloş, premier din afara partidului, şi să-ţi subjugi toată campania în detrimentul măsurilor şi proiectelor tale mi se pare o greşeală strategică uriaşă", a declarat Raluca Turcan într-un interviu pentru ziare.com.

Președintele interimar îi reproșează fostului premier faptul că deși partidul l-a susținut în campanie pentru a fi premier și după alegeri, Dacian Cioloș nu a întors sprijinul oferit și nu s-a implicat în acțiunile partidului de dinainte de alegeri.

"Nu pot spune că a fost o greşeală propunerea dlui Cioloş ca premier. Va spun însă cum vedeam eu această apropiere. Când PNL îşi asumă o propunere de premier, acel om militează pentru programul partidului, pentru soluţiile respective şi face front comun cu partidul respectiv pentru a oferi României o guvernare. Cred că relaţia a fost greşit înţeleasă de ambele părţi. Dacă dl Cioloş nu intenţiona să vină cu arme, bagaje şi suflet în campania PNL, trebuia să spună lucrurile acestea foarte tranşant. Poate le-a spus, eu nu am participat la decizie. Dacă PNL a înţeles că dl Cioloş nu vrea să facă lucrul acesta, trebuia să recalibreze imediat discursul, strategia şi să pună accent pe atu-urile partidului", precizează Raluca Turcan.

Președintele interimar PNL susține că nu îl vede pe Dacian Cioloș drept o soluție pentru a prelua conducerea partidului.

"Eu cred că pentru a fi preşedintele PNL trebuie să ai susţinerea partidului, a membrilor care au crezut în PNL, au tras şi au suferit alături de el. În momentul de faţă, cred că există o dezamăgire în corpul mare al PNL faţă de Dacian Cioloş şi ar fi dificil pentru domnia să să se gândească la preşedinţia PNL. Eu iubesc PNL şi nu aş putea propune pentru partid o persoană care cred că nu poate să mobilizeze această mare parte o oamenilor", afirmă Raluca Turcan.

Urmăriți B1TV.ro și pe