Raluca Turcan: Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală, 65 de ani

Raluca Turcan: Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală, 65 de ani
Foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul plănuiește o egalizare a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați, la 65 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri seară de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a precizat că nu se pune problema să fie depășită vârsta de 65 de ani.

Raluca Turcan anunță egalizarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030. (…) Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24.

Totodată, ministrul Muncii a precizat că procesul de digitalizare a dosarelor de pensie ar putea fi încheiat în 2023, când românii ar putea să își acceseze dosarul privat de pensie în format electronic.

Iar în 2022, ar putea fi gata Legea Pensiilor.

”Legea Pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata, eu sper, la finalul anului 2022. Așa ne-am asumat în PNRR. (…) Pensiile vor fi recalculate după o nouă formulă care va include și indicele de corecție. (…) Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor”,a mai spus Raluca Turcan.

Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte