Rareș Bogdan: Eu în războaie mă simt perfect. După Congresul PNL, trebuie să fim mai uniți. Florin Cîțu, un premier reformist care vrea să facă bine acestei țări (VIDEO)

Rareș Bogdan: Eu în războaie mă simt perfect. După Congresul PNL, trebuie să fim mai uniți. Florin Cîțu, un premier reformist care vrea să facă bine acestei țări (VIDEO)
Foto: Facebook / Rares Bogdan

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre competiția pentru șefia formațiunii liberale, arătându-se de părere că acest subiect nu ar trebui să acapareze discuțiile despre implementarea PNRR.

„Știu ce înseamnă în momentul acesta bani europeni, acest Plan Marshall pentru România, și mă interesează extrem de mult să îi putem implementa, și cred că problemele noastre interne trebuie discutate în intern”, a declarat liberalul, într-o conferință de presă desfășurată luni, declarânddespre Florin Cîțu, omul pe care îl susține pentru șefia PNL, că este „un premier reformist și un premier care vrea să facă bine acestei țări”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rareș Bogdan, despre competiția pentru șefia PNL și negocierile pentru actuala coaliție

Întrebat dacă se poate spune că Ludovic Orban a sacrificat trei portofolii la negocierile pentru formarea actualei coaliții, Rareș Bogdan a răspuns: „Eu consider că, în momentul acesta, trebuie să discutăm despre implementarea PNRR și despre ce avem de făcut în Parlamentul României și în Guvern pentru România. Din punctul meu de vedere, care am făcut campanie în ultimii doi ani pe dezvoltăm România, adică pe dezvoltăm România cu bani europeni, dând exemplu Clujului, Oradiei, Sucevei, Albei-Iulia, Ilfovului, Timișoarei, Aradului, dezvoltate cu bani euroeni, cred că pentru noi era foarte important să putem continua mai ales cu un ministru foarte bun acolo, de asemenea să continuăm și la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Transporturilor. Sigur că într-o negociere, când sunt mai multe forțe politice, nu poți să obții tot, dar măcar 1 din 3 sau 2 din 3, chiar toate… niciunul nu l-a obținut, din păcate”.

Referitor la faptul că portofoliul Finanțelor ar fi fost una dintre condițiile lui Florin Cîțu pentru perfectarea negocierilor, el a adăugat: „E normal ca premierul, în orice Guvern, să aibă asta, dar, știți, ne întoarcem în timp la negocierile de atunci și nu discutăm despre PNRR și despre ce putem face pentru țara aceasta. Vă spun ceva, eu sunt așa, ca un centurion din acela roman, e bine să mă lași să vorbesc de drumuri, poduri, atragere de bani europeni… Eu am fost în două campanii grele, campanii grele cu niște oameni care la un moment dat păreau că îngenunchează România, și nu m-am temut, și am reacționat imediat – cu domnul Victor Ponta și cu domnul Liviu Dragnea”.

„Am dus lupte grele. Trebuia să se gândească (Ludovic Orban, n.r.), că mă cunoatește… chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm decât de obicei, eu în războaie mă simt perfect, dar cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război și să construim. Mai bine mă lași să îmi cultiv grânele, adică să aduc investiții încoace și să facem lucruri grozave pentru țara asta decât să mă bagi în război, pentru că pierde războiul”, a adăugat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă Ludovic Orban va pierde președinția Camerei Deputaților în eventualitatea în careFlorin Cîțu devine noul președinte al PNL, eurodeputatul a spus: „Nu, nu, asta este o speculație. Ludovic Orban a fost ales. Noi, după acest Congres, trebuie să fim și mai uniți, nici într-un caz să se creeze astfel de chestiuni. Eu nu consider că trebuie să piardă funcția. Trebuie, în schimb, să colaboreze cu Florin Cîțu, să îl sprijine, să sprijine Guvernul și să facem ceea ce trebuie pentru români, pentru că românii așteaptă, așteptările sunt uriașe”.