Rareș Bogdan: „Nu avem mandat să discutăm cu PSD rotativa la funcția de prim-ministru” (VIDEO)

Rareș Bogdan: Nu avem mandat să discutăm cu PSD rotativa la funcția de prim-ministru (VIDEO)
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Rareș Bogdan a declarat joi dimineața că PNL nu va negocia în discuțiile cu PSD, o rotativă la postul de prim-ministru, așa cum s-a speculat până acum în pațiul public.

Rareș Bogdan respinge ideea unei rotative la conducerea Guvernului

„Noi am primit un mandat pentru niste negocieri care pot fi oricând blocate dacă nu ne înțelegem. Nu avem mandat să discutăm rotativa. (…) Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta a respins varianta numirii unui prim-ministru independent. De asemenea, Rareș Bogdan a precizat că numele prim-ministrului este apanajul președintelui și că nu este important numele, ci faptul că va face parte din PNL. Acesta a subliniat că nu vor exista disensiuni în partid dacă va fi Florin Cîțu sau Nicolae Ciucă cel propus de șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Din discuțiile cu PSD, Bogdan a calificat ca fiind „o propunere interesantă cu Ministerul Familiei”. „Noi am cerut un minister pentru Diaspora”, a spus el, precizând că dacă se vor accepta aceste propuneri personalul ca veni de la ministerele Muncii și de Externe.

Kelemen Hunor, despre rotativa în trei

Despre blocajele în cadrul negocierilor a vorbit și Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Acesta a anunţat că în acest moment se discută programul de guvernare PNL-PSD-UDMR, iar negocierile privind funcția de premier s-au blocat pentru că și PNL, și PSD vor postul pentru președintele partidului.

Liderul UDMR a afirmat că s-a discutat inclusiv varianta unei rotații „în trei”, în care și UDMR să dea premierul.

„Am început discuţiile pe structura guvernului. Nu cred că vor fi probleme şi urmează discuţia pe un acord politic. În mare vom păstra structura actuală. Sunt discuţii să ducem Cercetarea la Educaţie, să ducem Secretarul General al guvernului să fie membru al Cabinetului.  Am discutat câteva variante. Eu am propus să avem un Minister al Familiei pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală.

Urmăriți B1TV.ro și pe