Redevine stagiul militar obligatoriu? Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „Evident că avem nevoie încă de oameni în armată” (VIDEO)

Redevine stagiul militar obligatoriu? Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Evident că avem nevoie încă de oameni în armată (VIDEO)
Vasile Dîncu, lider PSD

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat joi seara într-o intervenție pentru B1 TV că este exclus să se introducă stagiul militar obligatoriu. Cu toate acestea, Vasile Dîncu a recunoscut că este necesară atragerea de personal în Armată, însă pentru asta sunt mai multe proiecte, precum pregătirea rezerviștilor și a voluntarilor:

„În niciun caz nu se poate întâmpla acest lucru. Sunt mai multe argumente: Este vorba despre o chestiune economică. Nu poți să susții dintr-un buget al apărării naționale acumularea unor generații de bărbați care ar ajunge la sute de mii de soldați. Nu mai este nevoie de acest lucru din punct de vedere strategic. Evident că avem nevoie încă de oameni, de rezerviști de exemplu pentru o situație de urgență. Pentru asta am deschis alte programe. Avem un program de a instrui rezerviști care rămân la locul lor de muncă după ce sunt instruiți timp de șase săptămâni, primesc o indemnizație și sunt un fel de armată de rezervă. Sunt câteva mii de posturi pe care le vom umple.

Există o cerere pentru pregătire și stagiu militar voluntar. Va fi unul dintre proiectele cu care vom veni. Astăzi armata nu mai este numai căprărie, ci înseamnă și cyber, armamente mai complicate, pregătire psiho-comportamentală deosebită, informații și alte zone care sunt tentante. Avem alte metode, în niciun caz nu vom ajunge la stagiul militar obligatoriu”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe