Robert Cazanciuc (PSD): Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea școlii, pentru că Guvernul nu era pregătit

Robert Cazanciuc (PSD): Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea școlii, pentru că Guvernul nu era pregătit
Foto: Robert Cazanciuc / Facebook

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, susține că prim-ministrul Ludovic Orban ar fi dorit să amâne începerea școlii, pentru că Guvernul nu era pregătit. Social-democratul a afirmat că „sunt îngrijoraţi părinţii, dar şi copiii, pentru siguranţa lor şi a celor apropiaţi”.

Robert Cazanciuc (PSD): Ludovic Orban și-ar fi dorit amânarea începerii școlii, pentru că Guvernul nu era pregătit

„Asta ar fi vrut premierul vremelnic, Ludovic Orban, pentru simplu motiv că nu erau pregătiţi pentru acest lucru. După şapte luni în care Guvernul a avut tot timpul să pregătească începerea anului şcolar, acum au vrut să-l amâne. Au avut timp să găsească soluţii şi pentru protecţia sanitară şi pentru calitatea procesului educaţional. Cu toate acestea nu poţi să nu constaţi unele lucruri. Că sunt îngrijoraţi părinţii, dar şi copiii, pentru siguranţa lor şi a celor apropiaţi. Din păcate, răspunderea a fost împinsă pană la nivelul părinţilor, ceea ce nu este normal. Este halucinant cum încearcă să ducă responsabilitatea dintr-o zonă care este a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii”, a declarat Robert Cazanciuc,duminică, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Florin Orțan, candidatul PSD la Primăria Brașov, susține că „tot greul deschiderii şcolilor în vreme de pandemie a fost aruncat către directori”.

„Administraţia locală a fost obişnuită să paseze responsabilitatea în loc să şi-o asume, iar pentru ei şcoala nu a fost niciodată mai mult decât locul unor declaraţii politice. În lipsa unor norme, tot greul deschiderii şcolilor în vreme de pandemie a fost aruncat către directori, iar în cele din urmă, părinţii şi elevii se văd nevoiţi să îşi facă propriile reguli. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul să fim uniţi pentru educaţia copiilor noştri, uniţi pentru un viitor mai bun şi pentru perioada atipică ce o vom traversa împreună cu copiii noştri”, a afirmat Orţan.

263 de unități de învățământ, în scenariul roșu. Ce a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, în pragul noului an școlar

Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut noi precizări cu privire la debutul noului an școlar, care va începe oficial în 14 septembrie. Dacă 12.423 de unități de învățământ funcționează în scenariul verde, 4.915 sunt în cel galben, iar 263 în roșu.

„Aș vrea să fac un apel către întreaga societate. Ne aflăm într-o situație dificilă și aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor în spațiul școlii. Copiii își doresc să vină la școală. Profesorii își doresc să își revadă elevii. Fac apel la toată lumea să încetăm să politizăm în vreun fel Educația în aceste momente. Este nevoie de întreaga societate, de responsabilitatea noastră a tuturor și este nevoie să fim împreună. Dacă suntem împreună, se poate să facem educație. Lăsând la o parte toate implicațiile politice, vom reuși să avem în spațiul școlii copii în siguranță, vom reuși să avem în spațiul școlii cadre didactice pregătite pentru a desfășura activitățile didactice”, a spus Monica Anisie.