Ședință a conducerii PSD: Discuții despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

Ședință a conducerii PSD: Discuții despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară, pe ordinea de zi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Politic Național al PSD se reunește, joi, de la ora 11, pentru o ședință la sediul central al partidului, care are drept temă principală alegerile locale. Totuși, un alt subiect îl constituie planurile legislative pentru actuala sesiune parlamentară, iar unul dintre proiecte se referă la amendamentul depus la rectificarea bugetară, care abrogă majorarea punctului de pensie cu 14% și păstreaza forma inițială a legii – mai exact, creșterea cu 40% de la 1 septembrie 2020, potrivit Agerpres.

Ședință a conducerii PSD. Social-democrații discută despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară

PSD a depus, luni, la Comisiile de muncă ale Parlamentului, un amendament la rectificarea bugetară. Adoptarea acestuia ar conduce la păstrarea formei inițiale a Legii pensiilor, prin care acestea se majorează cu 40% de la 1 septembrie 2020.„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun”, afirmaMarcel Ciolacu.

„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun. PSD este minoritar acum în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, pentru RTV.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a cerut, în octombrie 2019, Guvernului Dăncilă să nu mărească pensiile cu 40%

Președintele PSD susține că nu știe despre documentul prezentat, marți, de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, din care reiese că PSDștia că bugetul de stat nu poate suporta o majorare a punctului de pensie cu 40%.

„Cel mai în măsură este domnul Teodorovici să spună în ce context a făcut acea notă către premier. Vrem ca pensionarii să nu mai aibă niciun drept la viață? Nu este o creștere mare. România se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Ce face cu acei bani? Să ne spună ce a făcut cu împrumuturile”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Documentul fusese prezentat, marți, de către Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

„GuvernulPSDa aprobat anul trecut o notă de informare prin care practic recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat. Se propunea atunci o reeşalonare a pensiilor, pentru că nu îşi permiteau să facă deodată creșterea de 40%. (…) Erau trei miliarde de lei stoc pentru concediile medicale neplătite. Erau patru miliarde de lei la PNDL, era un miliard de lei la Start Up Nation. Toate acele facturi le-am plătit no. (…) Prezint azi acest document. E momentul ca românii să ştie căPSD-iștii i-au minţit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o promiteau”, declara demnitarul liberal.

Tags:
Ultima oră
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”
19:57 - Mai mulți europarlamentari suspectează Rusia că manipulează prețurile la energie. Eugen Tomac: Am cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă într-un termen cât mai scurt (VIDEO)
19:30 - PSD va depune un proiect de lege pentru sprijinirea IMM-urilor. Ciolacu: Românii și firmele românești sunt nevoiți să lupte singuri și cu creșterea prețurilor la energie electrică și gaze