Siegfried Mureşan, replică pentru Tăriceanu după atacul la Manfred Weber: Combaterea corupției și independența justiției nu sunt negociabile

Siegfried Mureşan, replică pentru Tăriceanu după atacul la Manfred Weber: Combaterea corupției și independența justiției nu sunt negociabile

Europarlamentarul Siegfried Mureşan reacţionează după ce preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a acuzat de ipocrizie pe liderul popularilor europeni din Parlamentul European, Manfred Weber.
Mureşan subliniază că statul de drept, combaterea corupției și independența justiției nu sunt negociabile şi trebuie respectate în toate statele UE.

El mai arată că, de doi ani, toată lumea vede care este situaţia din ţara noastră, şi că oricine încearcă să convingă autorităţile de la Bruxelles că lucrurile stau altfel va eşua.

„Poziția Partidului Popular European (PPE) și a Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European a fost dintodeauna aceeași și anume, statul de drept, combaterea corupției și independența justiției nu sunt negociabile. Acestea trebuie respectate în fiecare stat mebru al Uniunii Europene. De doi ani de zile, toată lumea în Europa, inclusiv oameni politici din celelalte state membre ale Uniunii Europene, văd cum poporul român iese în stradă pentru apărarea valorilor europene, pentru justiție, pentru statul de drept și mai ales pentru o bună guvernare. Lumea vede acest lucru, domnul Tăriceanu a venit zilele acestea la Bruxelles încercând să convingă liderii europeni că sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă și au cerut buna guvernare și apărarea unor valori europene greșesc, iar domnia sa care spune pe dos are dreptate. Eșuează evident cu această încercare, lumea vede de doi ani de zile ce se întâmplă în România și lumea diferențiează foarte clar între poporul român care vrea justiție, dreptate, vrea Europa și infractorul de la conducerea Camerei Deputaților și a PSD și a partenerilor săi de coaliție. Aceasta distincție între oameni, între români, între România pe de o parte și politicienii care se află la guvernare acum și vor să slăbească instituțiile statului, această distincție se face foarte clar la nivel european, oricine va încerca să convingă Uniunea Europeană că contrariul e adevărat va eșua”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureşan, potrivit digi24.ro.

Călin Popescu-Tăriceanu l-a acuzat de ipocrizie pe liderul popularilor europeni din Parlamentul European, precizând că în urmă cu trei luni acesta a mers la Budapesta unde s-a afișat alături de Viktor Orban, după care a propus activarea articolului 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei (Detalii AICI).