Sorin Cîmpeanu: Avem peste 154.000 de angajați din sistemul de învățământ deja vaccinați. Vaccinarea, singurul lucru care ne poate ajuta să punem capăt acestei crize sanitare

Sorin Cîmpeanu: Avem peste 154.000 de angajați din sistemul de învățământ deja vaccinați. Vaccinarea, singurul lucru care ne poate ajuta să punem capăt acestei crize sanitare
Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat marți că peste 154.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost vaccinați anti-COVID-19 până în prezent. Demnitarul a explicat că vaccinarea este unul dintre parametrii de care depinde întoarcea la școală cu prezență fizică, dar și „singurul lucru care ne poate ajuta să punem capăt” pandemiei.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre vaccinarea anti-COVID-19 și imunizarea angajaților din sistemul de învățământ

„Întoarcerea la şcoală cu prezenţa fizică se poate face în funcţie de mai mulţi parametri, printre care vaccinarea, singurul lucru care ne poate ajuta să punem capăt acestei crize sanitare. Toate celelalte măsuri extrem de importante, precum purtarea măştii de protecţie, păstrarea unei distanţe adecvate, respectarea regulilor de igienă şi chiar testarea sunt măsuri importante care ne ajută să ţinem sub control evoluţia pandemiei, dar nu ne ajută să punem punct, să punem capăt acestei crize sanitare. Singura măsură este vaccinarea, care este şi trebuie să rămână un act voluntar, ea nu poate fi obligatorie, dar decizia corectă nu poate fi luată decât atunci când deţinem informaţia corectă şi completă, când suntem capabili să punem în balanţă raportul risc-beneficiu”, a declarat ministrul Educației, marți, într-o intervenție în sistem online la conferinţa „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”, potrivit Agerpres.

Sorin Cîmpeanu a explicat că „astfel de întâlniri alături de profesionişti au menirea să răspundă acestor întrebări, să răspundă încă o dată că nu există o situaţie cu risc zero, doar cu beneficii”.

„Important este să putem aprecia raportul risc-beneficii. Fiecare trebuie să înţelegem că decizia fiecăruia dintre noi ajută la finalizarea unei perioade de criză pe care nimeni nu şi-a dorit-o şi nu şi-o doreşte. Aceste întâlniri sunt importante în măsura în care reuşesc să aducă plus valoare, care să risipească din semnele de întrebare pe care în mod firesc mulţi dintre noi le-am avut sau le avem încă. Universităţile româneşti au făcut eforturi mari pentru a se adapta acestei perioade de criză, pentru a sprijini instituţiile de învăţământ preuniversitar”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai precizat printre altele că „„avem peste 154.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ deja vaccinaţi”, precum și că „personalul din învăţământ rămâne categoria socio-profesională numeroasă în valoare absolută, din perspectiva vaccinării”.

Cele mai recente date arată că, în România, au fost administrate în total peste 4,9 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, fiind astfel vaccinate aproape 3,1 milioane de persoane. La nivel de bilanț epidemiologic, până astăzi, la nivel național au fostconfirmate 1.049.539 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de979.445 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce27.683 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Ultima oră
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România. Cunoscuta autoare de cărți pentru copii se mută în Țările de Jos
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)
20:35 - Mircea Geoană (NATO): Vom lua măsuri de vigilență sporită și de prezență militară inclusiv în România / O decizie e în premieră / Românii să aibă încredere în alianță (VIDEO)
20:19 - Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)