Sorin Cîmpeanu: Controalele privind respectarea regulilor sanitare în școli vor începe de luni. Vom intensifica acțiunile de verificare în toate școlile din România

Sorin Cîmpeanu: Controalele privind respectarea regulilor sanitare în școli vor începe de luni. Vom intensifica acțiunile de verificare în toate școlile din România
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că autoritățile vor intensifica acțiunile de control în toate școlile din România pentru a vedea în ce măsură sunt respectate regulile de protecție sanitară. Verificările vor începe de luni, 4 octombrie, potrivit oficialului.

Controalele privind respectarea regulilor sanitare în școli vor începe de luni, spune Sorin Cîmpeanu

„Am insistat să fie cuprinsă şi în Hotărârea CNSU – intensificarea acţiunilor de control din partea inspectoratelor şcolare judeţene, direcţiilor de sănătate publică şi a tuturor instituţiilor abilitate. Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru. Trebuie intensificate aceste controale. (…) Inspectoratele şcolare judeţene, conducerile şcolilor, direcţiile de sănătate publică şi chiar instituţii în Ministerul de Interne. Cei care au aceste controale în responsabilitate ştiu să le facă şi noi vom insista să le facă, iar noi vom verifica în ce măsură se fac aceste controale. Ar trebui să înceapă de mâine evident şi vor începe de mâine. (…) Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România”, a declarat ministrul, duminică seară, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Autoritățile au eliminat săptămâna trecută pragul de închidere a școlilor, regulă care prevedea că elevii trec în online de la incidențe mai mari de 6 la mie.

„Ordinele de carantinare prin care localităţile intră în carantină vor prevedea în ce măsură activităţile pot să se mai desfăşoare sau nu în carantină. Cele mai mult dintre activităţi nu se vor mai putea desfăşura în carantină, însă aceste lucruri vor fi precizate de către ordinele de carantinare care sunt emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, în acest context.