Sorin Cîmpeanu: Mâine vom avea vaccinarea anti-COVID-19 a angajatului din învățământ cu numărul 100.000 / Valeriu Gheorghiță, gata să identifice rezerve de ser dacă vor fi și alți doritori (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Mâine vom avea vaccinarea anti-COVID-19 a angajatului din învățământ cu numărul 100.000 / Valeriu Gheorghiță, gata să identifice rezerve de ser dacă vor fi și alți doritori (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat miercuri seară în premieră, pe B1 TV, că joi va fi atins pragul de 100.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați împotriva COVID-19. În total, spune demnitarul, până la ora actuală au primit serul 97.000 de persoane din sector, dintre care 38.000 în cele opt zile de la debutul campaniei destinate profesorilor și altor lucrători din sistem.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pe B1 TV, despre vaccinarea anti-COVID-19 apersonalului din sistemul de învățământ

„În primul rând, astăzi, am avut vaccinarea pacientului cu numărul un milion, iar mâine, anunț în premieră, domnule Mușat, că vom avea vaccinarea angajatului din învățământ cu numărul 100.000 și asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învățământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate de miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care și-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Campania de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ a început oficial miercuri, 24 februarie, iar de atunci și până la ora actuală au fost vaccinate 38.000 din cele 60.000 de persoane care și-au exprimat disponibilitatea, însă ministrul Educației spune că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, s-a arătat gata să identifice rezerve în cazul în care vor fi și alți doritori.

„Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiță, care a spus că în cazul în care doritorii, cei care au disponibilitatea de vaccinare și sunt angajați în învățământ, vor depăși numărul de 60.000 pe care l-am estimat, 45.000 cu vârsta sub 55 de ani și 15.000 cu vârsta peste 55 de ani, în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare, are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învățământ. Este un lucru absolut esențial pentru siguranța sanitară în școli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezență fizică, așa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale. În cele opt zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum. La o medie de aproape 5.000 pe zi, absolut sigur, mâine vom atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate angajate în învățământ. Este, zic eu, un lucru important”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a vorbit pe B1 TV și despre relația dintre el și Vlad Voiculescu.

Ultima oră
23:23 - Căsătoriile virtuale sunt noul trend al pasionaților de metaverse. Un cuplu din India va oficializa prima căsnicie de acest fel din țara lor
23:11 - Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie