Sorin Grindeanu: PNL se ferește să prezinte proiectul de buget pe 2021 pentru că acesta ascunde măriri de taxe și impozite, dar și un posibil acord cu FMI

Sorin Grindeanu: PNL se ferește să prezinte proiectul de buget pe 2021 pentru că acesta ascunde măriri de taxe și impozite, dar și un posibil acord cu FMI
Foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, susține că Guvernul „se ferește” să prezinte proiectul de buget pe anul 2021 pentru că acesta ar „ascunde măriri de taxe și impozite”, dar și un posibil acord cu FMI.

Sorin Grindeanu: Noi știm că în proiectul de buget vor fi măriri de taxe și impozite

„Vreau să fac o comparaţie pentru că ceea ce a fost bine în anumite acţiuni, chiar dacă nu a fost promovat de PSD, trebuie subliniat. În anul electoral 2016, Guvernul din acea perioadă a venit şi a prezentat proiectul de buget exact în această perioadă. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului e următorul lucru: să prezinte acest proiect de buget, pentru că noi ştim că în proiectul de buget vor fi măriri de taxe şi de impozite”, a afirmat Sorin Grindeanu, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

PSD cere Guvernului transparență pentru ca românii să știe ce se va întâmpla dacă PNL va guverna în continuare, a subliniat Sorin Grindeanu.

„Din informaţiile pe care le avem, proiectul de buget pe anul viitor nu va presupune doar măriri de taxe şi de impozite, de aceea se feresc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt, solicităm transparenţă. Lucrul ăsta pare să îl irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu şi alţii credem că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem noi”, a mai spus social-democratul.

Ministrul Finanțelor Publice: De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021? Pentru căeste ilegal

Cu două zile înainte de afirmațiile lui Sorin Grindeanu, Florin Cîțu declarase că PNL nu prezintă bugetul pe 2021 „pentru că este ilegal”. „Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect?”, s-a întrebat demnitarul liberal, după ce a explicat cum arată calendarul în cazul în care alegerile parlamentare sunt prezentate în ultimele trei luni ale anului.

„Un cadou pentru PSD-iști!

Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.

Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.

Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?

Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1

În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:

Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.

Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …

#RomaniaFaraPSD”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.