Surse: Candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu la șefia PSD au fost respinse de Comisia partidului

Surse: Candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu la șefia PSD au fost respinse de Comisia partidului
Foto: b1.ro

Candidaturile la șefia PSD ale lui Șerban Nicolae și Daniel Savu au fost respinse de Comisia partidului pentru că nu au îndeplinit una dintre cele trei condiții stabilite în Comitetul executiv, informează B1 TV, potrivit unor surse.

Regula încălcată de cei doi prevede ca orice membru de partid care dorește să candideze la șefia formațiunii politice trebuie să aibă recomandarea organizației din care face parte și a încă altor patru organizații.

În cazul lui Daniel Savu, acesta a fost recomandat doar de organizația din Prahova. De cealală parte, Șerban Nicolae nu a avut nici măcar recomandarea organizației Mehedinți, cea din care face parte, care a decis să-l susțină pe Dragnea.

Președintele Interimar este susținut de 30 de organizații de partid.

Respectarea condițiilor a fost verificată de Comisia de statut, care va trimite decizia sa la Comitetul Execuctiv.  Acesta urmează să valideze doar candidatura lui Dragnea, căci doar el a respectat condițiile. Totuși, există posibilitatea ca miercuri aceste reguli să fie schimbate.

Ultima oră
12:23 - Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile. Jens Spahn vrea să extindă și disponibilitatea vaccinării pentru minorii din țară
12:23 - Nicușor Dan anunță patru proiecte noi pentru achiziția de tramvaie electrice din fonduri europene
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate