Surse: Florin Cîțu le-a transmis PSD-iștilor că nu acceptă taxa de solidaritate și taxarea progresivă. Liderul PNL le-a spus apoi liberalilor că partidul nu preia aceste măsuri, care sunt ale lui Liviu Dragnea

Surse: Florin Cîțu le-a transmis PSD-iștilor că nu acceptă taxa de solidaritate și taxarea progresivă. Liderul PNL le-a spus apoi liberalilor că partidul nu preia aceste măsuri, care sunt ale lui Liviu Dragnea

Florin Cîțu, președintele PNL, le-a transmis social-democraților, în cadrul discuțiilor de sâmbătă, că nu e de acord cu taxa de solidaritate și nici cu taxarea progresivă, susțin surse pentru B1TV.RO. După negocierile cu PSD, Cîțu le-a spus liberalilor că nu vrea să susțină aceste măsuri deoarece au fost promovate de social-democrați și pe vremea în care aceștia erau conduși de Liviu Dragnea.

Din culisele negocierilor PNL – PSD. Ce a transmis Florin Cîțu

Surse B1TV.RO spun că Florin Cîțu le-a transmis celor de la PSD că nu e de acord cu taxa de solidaritate, cum nu a fost de acord nici în 2017. Asta și pentru că măsura era în programele de guvernare al lui Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, când PSD era condus de Liviu Dragnea:

Cîțu le-a mai spus social-democraților că nu e de acord nici cu impozitul global – taxarea progresivă.

Ulterior, Florin Cîțu a vorbit cu liberalii despre ce a discutat în ședința cu PSD. El le-a spus colegilor săi că PNL nu preia măsurile lui Dragnea și că dacă taxa chiar era așa bună, social-democrații ar fi aplicat-o ei până acum când au fost la guvernare.

Florin Cîțu le-ar mai fi spus liberalilor că acum problema cea mai mare este că PSD vine cu măsurile din programul lui Liviu Dragnea, ceea ce ei, liberalii, nu au cum să accepte.

Nouă rundă de negocieri PNL – PSD, duminică

Sâmbătă, liderii PNL și PSD au purtat o nouă rundă de negocieri, discuții care sunt continuate și astăzi.

Cîțu a declarat că nu există un blocaj în negocieri, dar a admis că sunt divergențe privind modul de aplicare a taxelor: „Noi am arătat că putem avea venituri mari la buget fără să crești taxe. Fără intervenția statului se pot redistribui resurse echitabil. Măsurile pe care eu le-am contracarat în timpul lui Dragnea”.

„Sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier”, a mai spus liderul liberalilor.

Cât despre o eventuală revenire la negocierile cu USR, Florin Cîțu a spus: „Am văzut în continuare că au nişte condiţii bizare, ceea ce îmi arată că nu prea vor să vină la guvernare. (…) Dar niciodată nu spui niciodată”.

Ultima oră
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România. Cunoscuta autoare de cărți pentru copii se mută în Țările de Jos
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)
20:35 - Mircea Geoană (NATO): Vom lua măsuri de vigilență sporită și de prezență militară inclusiv în România / O decizie e în premieră / Românii să aibă încredere în alianță (VIDEO)