Surse: Radu Stroe și-a dat demisia din funcția de ministru al Internelor. Gabriel Oprea ar urma să asigure interimatul la MAI

Surse: Radu Stroe și-a dat demisia din funcția de ministru al Internelor. Gabriel Oprea ar urma să asigure interimatul la MAI

Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor după o discuţie cu premierul Victor Ponta, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Acesta a precizat că la ora 15.00 va face declarații de presă, în contextul în care liderii politici i-au cerut demisia din funcție, ca urmare a modului în care a fost gestionată intervenţia în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

Vicepremierul Gabriel Oprea ar urma să asigure interimatul la conducerea Ministerului de Interne, până la numirea unui nou ministru, susțin surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a avut, joi, la Guvern, o discuţie cu premierul Victor Ponta, la finalul căreia ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost chemat în biroul lui Ponta.

Radu Stroe a șocat opinia publică după ce a afirmat că regretă faptul că tragedia aviatică s-a petrecut în timpul mandatului său.

La nivelul conducerii PNL o serie de vicepreşedinţi sau lideri de filiale sunt în favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, să-i fie solicitată demisia din această funcţie ca urmare a modului în care a fost gestionată intervenţia în cazul accidentului aviatic din Apuseni.