Titus Corlățean contrazice BEC privind suplimentarea secțiilor de votare din străinătate (VIDEO)

Titus Corlățean contrazice BEC privind suplimentarea secțiilor de votare din străinătate (VIDEO)
Foto: B1 TV

Titus Corlățean, care a demisionat, luni, din funcția de ministru al Afacerilor Externe, a declarat că nu pot fi create noi secții de votare în străinătate, cu toate că BEC anunțase anterior că există posibilitatea legală ca noi secții să fie deschise.

„Am informat în acest weekend că MAE a pus la dispoziția BES 800 de diplomați și am dispus îndeplinirea tuturor măsurilor necesare pentru fluidizarea procesului electoral în străinătate. Declarația pe proprie răspundere este deja disponibilă pe site-ul BEC si MAE. Suntem convinși că se va fluidiza procesul de votare”, a declarat Corlățean.

”MAE va face tot ce e necesar pentru a se desfășura corect procesul de votare în  străinătate. În nopatea de vineri spre sâmbătă am primit la sediul MAE o adresă în care BEC ne comunica inexistența unui impediment legal de creare a unor noi secții de votare în străinătate. Sâmbătă, MAE a demarat un proces de evaluare consolidată în această materie”, a completat el.

”MAE își menține integral poziția potrivit căreia NU există bază legală de suplimentare a secțiilor de votare în străinătate, nici hotărârea BEC nu permite tragerea acestei concluzii, nici legea”, a mai spus Titus Corlățean.

Corlățean contrazice BEC privind suplimentarea secțiilor de votare din străinătate