Tradiții și obiceiuri de Revelion la români. Ce poți și ce nu poți face în noaptea dintre ani

Tradiții și obiceiuri de Revelion la români. Ce poți și ce nu poți face în noaptea dintre ani
FOTO: Pixabay.com

Revelionul se apropie cu pași repezi așa că fiecare dintre noi trebuie să știe care sunt tradițiile și superstițiile pe care românii le respect în noaptea dintre ani, pentru noroc, prosperitate, dragoste și sănătate. Tot atât de importante sunt și superstițiile și acțiunile pe care le înfăptuim la trecerea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie ce ar putea aduce ghinion tot anul.

Majoritatea oamenilor privesc cu speranță anul ce urmează să vină, fiind un nou începute pentru visele și planurile pe care le-au făcut pe ultima sută de metri sau pe care așteaptă să le înfăptuiască de mai mult timp.

Superstițiile pe care românii le respectă în noaptea dintre ani sunt aducătoare de noroc și prosperiatate. Iată, ce trebuie să faci și ce nu, în noapte dintre ani:

Tradiții pe care să le respecți de Revelion

În noaptea dintre ani, la 00.00 este important să aveți lângă voi tot ceea ce vă doriți să aveți și în noul an: bani, pentru perioade mai bogate; persoana iubită, pentru și mai multă dragoste; paharul cu șampanie, pentru un an cât mai vesel și mai frumos.

La cumpăna dintre ani se pun dorințe, pentru că acestea au cele mai multe șanse să se îndeplinească în urmptoarele 12 luni care abia încep.

Vâscul trebuie să fie prezent în case și pe masa de anul nou. Se spune că acesta aduce noroc, iar persoanele care se sărută sub vâsc la cumpăna dintre ani vor avea parte doar de momente încărcate de fericire.

Dacă vă doriți să aveți succes la locul de muncă, în prima zi a anului este recomandat să faceți ceva în legătură cu serviciul.

În cazul în care vrei să primești cât mai multe cadouri în noul an, este bine să te prindă miezul nopții cu haine noi și mai ales curate.

Pentru un an plin de noroc și iubire, este bine să purtați roșu la petrecerile de Revelion.

Datoriile trebuie să fie plătite până la miezul nopții, pentru a nu da prea mulți bani în anul ce vine.

Ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani și în ziua de 1 ianuarie

În ziua de 1 ianuarie nu este bine să speli rufe, să speli sau să tricotezi.

Se spune că nu este bine să intri în noul an cu datorii, dar nici să nu împurmuți bani încă din prima zi a anului.

În prima zi din an nu este recomandat să aruncați lucruri din casă, inclusiv gunoiul.

Nu este bine să vă certați, să vă supărați sau să plângeți în prima zi a lunii ianuarie.

În noapte dintre ani nu e bine să consumați carne de pasăre. Încă din bătrâni se spune că aceasta alungă norocul de care v-ați putea bucura în noul an.

În prima zi a anului nu se plătesc taxe sau datorii.

Noul an nu trebuie să te prindă cu paharele sau buzunarele goale.

Se spune că nu este bine să ieșiți din casă, în prima zi a anului, până când nu primiți un musafir. Mare atenție, însă, el nu trebuie să fie nici blond nici roșcat și să nu aibă platfus.

Iată și cum va fi vremea pentru Revelionul 2021. În regiuni va ploua și ce zone se vor bucura de soare, dar mai ales unde va ninge în noaptea dintre ani.