Traian Băsescu: „Am crezut în coabitarea cu USL. Eu l-am desemnat pe Ponta și chiar dacă nu ne iubim, să funcționăm instituțional”

Traian Băsescu: „Am crezut în coabitarea cu USL. Eu l-am desemnat pe Ponta și chiar dacă nu ne iubim, să funcționăm instituțional”

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, la o emisiune televizată, că după ce Guvernul Ungureanu a pierdut majoritatea în Parlament, a dorit să încerce coabitarea pentru a evita instabilitatea politică, crezând că acest lucru va funcționa.

„După ce Ungureanu a pierdut majoritatea in Parlament şi având experienţa utilizării unor şefi de institutii din opozitie, am făcut şi încercarea coabitării pentrut a evita instabilitatea politică. Am avut convingerea că va merge. Coabitarea cu USL o văd posibilă. Eu l-am desemnat pe Ponta, nu am făcut nicio altă încercare să dau guvernul PDL-ului. Voi l-aţi desemnat pe Ponta să fie premier, poftim mandatul, acesta este drumul. Ea implica însă obligaţii. Chiar dacă nu ne iubim, să funcţionăm instituţional”, a declarat Băsescu la Realitatea TV.

În ceea ce privește referendumul din 29 iulie, Traian Băsescu și-a exprimat dorința ca acesta să fie corect, și nu intoxicat de „orice trust media al lui Voiculescu”.

„Mi-am asumat acest lucru şi pe 29 sunt la judecata poporului. Aş vrea să fie o judecată dreaptă nu una intoxicată de manipulărie de la orice trust media al lui Voiculescu.Voi acţiona conform legii şi interesului naţional. Voi ţine cont şi de opinia publică. atunci voi readuce în discuţie propunerea pe care am făcut-o partidelor de a-mi întrerupe mandatul în octombrie-noiembrie pentru organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale şi legislative cu condiţia revizuirii Constituţiei şi a trece la Parlamentul cu 300 de parlamentari aşa cum românii au votat în noiembrie 2009”, a mai spus Băsescu.