Băsescu: Nu o văd pe Pintea luând șpagă. Dacă era vorba de alt PSD-ist, nu aș fi avut dubii

Băsescu: Nu o văd pe Pintea luând șpagă. Dacă era vorba de alt PSD-ist, nu aș fi avut dubii

Traian Băsescu a declarat că nu o vede pe Sorina Pintea luând şpagă. Fostul ministru al Sănătății se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată.

„Mi-e greu să o văd pe doamna Pintea ca pe un om care ia șpagă. Ba înțeleg că și-ar fi manifestat nemulțumirea că era șpaga prea mică. Nu o văd în această ipostază, sincer, chiar dacă e PSD-istă. Cu denunțătorii ăștia m-am convins cât de mult rău pot să facă pentru a scăpa ei”, a declarat europarlentarul PMP, pentru RTV.

Fostul președinte a mai susținut că e prudent în ceea ce o privește pe Sorina Pintea, dar „dacă ar fi fost vorba de alt PSD-ist, nu aș fi avut dubii”.

Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministruSorina Pintea,acuzată de luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. (DetaliiAICI)

În referatul întocmit de procuroriiDNAsunt prezentate informaţii despre modul în care s-a negociat mita pe care fostul ministru al Sănătății ar fi cerut-o pentru acordarea unui contract. Astfel, Pintea ar fi cerut majorarea șpăgii până la 10% din valoarea contractului, iar când i s-a spus că va primi a doua tranșă a contractului, a exclamat: „Super tare!”. În referatulDNA, anchetatorii prezintă o cronologie a presupuselor fapte, o mică parte din interceptările efectuate şi argumentele legale pentru cea mai dură măsură preventivă. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe