Unitate de Primiri Urgențe, inaugurată în Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Nu e prima investiție realizată la Bagdasar-Arseni. Comunitatea noastră contribuie la salvarea a cât mai multor vieți

Unitate de Primiri Urgențe, inaugurată în Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Nu e prima investiție realizată la Bagdasar-Arseni. Comunitatea noastră contribuie la salvarea a cât mai multor vieți

Joi, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, a fost inaugurată noua Unitate de Primiri Urgențe construită de către Sectorul 4 în curtea Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat.

Klaus Iohannis a lăudat amenajarea acestei unități ca fiind un exemplu de cum ar trebui să arate spitalele românești.

„Astăzi am venit la o unitate UPU nou-nouță, care se va deschide în zilele următoare. Este o unitate model, o unitate modernă, o unitate care a apărut aici dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății. Iată că, dacă lucrează împreună, autoritatea locală cu autoritatea centrală, se pot realiza astfel de proiecte. Primăria de sector s-a ocupat de clădirea propriu-zisă, iar Ministerul Sănătății a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultramodernă. Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România și sunt convins că, în anii care urmează, vom vedea din ce în ce mai multe nu doar unități, ci întregi spitale moderne”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că investițiile vor continua, dat fiind că sănătatea este o prioritate: „Este o bucurie să ne apropiem de finalul uneia dintre cele mai importante investiții ale sectorului 4. Avem recepția acestei noi unități de primiri urgențe, am și autorizat-o ISU, iar astfel, comunitatea noastră contribuie la salvarea a cât mai multor vieți. Nu este prima investiție realizată la Bagdasar-Arseni. Aici avem deja dată în folosință secția de mari arși în care medicii pot trata trei pacienți simultan și este clar că nu ne vom opri. Lucrările au fost finalizate într-un an și patru luni, iar costul plătit de comunitatea Sectorului 4 a fost de 4 milioane de euro. Sper ca până la finalul anului viitor să încheiem și investiția extrem de importantă, de la spitalul de medicină dentară, acolo unde lucrările se află într-un stadiu avansat”.

Unitatea de Primiri Urgențe de la Bagdasar-Arseni este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2. Aceasta e special configurată pentru asigurarea tuturor funcțiunilor medicale, în condiții de maximă siguranță. Ea cuprinde o nouă sală de așteptare, un spațiu dedicat pentru registratură și triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical și pacienților internați însoțiți.

De asemenea, secția urgențelor majore a fost extinsă, cea a urgențelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare.

Pereții au fost realizați din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectați și există un ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienți pe targă/scaun cu rotile. Un generator asigură furnizarea permanentă a energiei electrice. Noua structură permite desfășurarea activității în cele mai bune condiții a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale.