Vadim Tudor a făcut circ la procesul cu Ion Cristoiu: Este o mascaradă!

Vadim Tudor a făcut circ la procesul cu Ion Cristoiu: Este o mascaradă!
Foto: evz.ro

Eurodeputatul PRM Corneliu Vadim Tudor a refuzat să renunţe la acuzaţiile de colaborare cu Securitatea la adresa lui Ion Cristoiu, spunând că întregul proces în care jurnalistul îi cere daune morale de în valoare de 50.000 de lei “este o mascaradă”.

Prezent joi la Judecătoria Sectorului 1, Vadim Tudor a întrerupt magistratul cu comentariile sale şi a ironizat avocaţii părţilor: “Doamnă, eu trebuia să fiu la Bruxelles şi nu să fiu plimbat prin caniculă până la mascarada asta. Şi turnat şi târât la tribunal ca ultimul infractor”.

Anterior, CNSAS a trimis instanţei o înştiinţare din care rezultă că pe numele lui Ion Cristoiu nu există niciun dosar de informator şi nici de urmărit: “Jur pe Biblie că sunt propriul meu martor. Acest proces este o mascaradă”, a spus Vadim Tudor.

Eurodeputatul PRM a afirmat că este în posesia unor documente de la CNSAS care arată că Cristoiu ar fi fost informator al Securităţii şi chiar l-ar fi turnat, sub numele de cod Coroiu.

În timpul discursului, Vadim Tudor şi-a schimbat ţinta, declarând: „S-au falsificat biografii, este o instituţie mincinoasă şi parazită. CNSAS nu e Biserica Ortodoxă, nu e literă de Evanghelie (…) Securiştii lui Băsescu mă deranjează. Banditul de Băsescu”.

Ion Cristoiu a declarat că dacă europarlamentarul PRM îşi cere scuze şi îşi retrage declaraţiile conform cărora ar fi colaborat cu Securitatea, va renunţa la proces şi la daunele morale cerute.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)