Vasile Dîncu, surprins încălcând legea: Nu a purtat mască în timpul vizitei la Spitalul din Fălticeni / Reacțiile sfidătoare ale acestuia și ale lui Marcel Ciolacu, la întrebările jurnaliștilor

Vasile Dîncu, surprins încălcând legea: Nu a purtat mască în timpul vizitei la Spitalul din Fălticeni / Reacțiile sfidătoare ale acestuia și ale lui Marcel Ciolacu, la întrebările jurnaliștilor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul PSD, și Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, au vizitat, sâmbătă, Spitalul din Fălticeni, iar cel din urmă nu a purtat masca de protecție. Întrebat de un reporter pe această temă, Dîncu a răspuns că i s-a rupt masca și, oricum, „până la urmă am ieşit din clădire”. Când li s-a atras atenția că, totuși, Dîncu a stat fără mască pe tot parcursul vizitei, cei doi au avut reacții sfidătoare. „Vă mulţumesc pentru profunda întrebare”, a spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD, iar liderul partidului a completat: „O întrebare existenţială pentru zilele noastre şi ancorată în realitate”. Nu e prima dată când lideri social-democrați sunt surprinși încălcând normele anti-coronavirus, dând exemplu prost populației. Totuși, când au depus moțiunea de cenzură, ei au reproșat Guvernului evoluția îngrijorătoare a epidemiei din țara noastră.

Vasile Dîncu, întrebat de ce nu a purtat mască în timpul vizitei la Spitalul din Fălticeni: Vă mulţumesc pentru profunda întrebare / Reacția lui Marcel Ciolacu

Întrebat de către un reporter de ce nu a purtat masca de protecţie în timpul vizitei la Spitalul din Fălticeni şi de ce a urcat așa în lift, alături de alte persoane, Vasile Dîncu a răspuns că i s-a rupt masca, informează News.ro.

„Am împrumutat altă mască, a fost un accident, până la urmă am ieşit din clădire, că nu am rămas”, a explicat Dâncu, arătând masca ruptă.

Când reporterul i-a atras atenţia că a ieşit din spital doar la finalul vizitei, rămânând în incinta clădirii fără mască, Marcel Ciolacu a intervenit: „O întrebare existenţială pentru zilele noastre şi ancorată în realitate”.

„Nu am ce să vă spun altceva decât că mi s-a rupt masca. Şi eu vă mulţumesc pentru profunda întrebare”, a replicat şi Vasile Dîncu.

Social-democrații nu vor să poarte masca de protecție

Social-democrații nu par să pună prea mare preț pe regulile anti-coronavirus, deși încalcă legea și dau un exemplu prost cetățenilor. Totuși, asta nu i-a oprit să reproșeze Guvernului în textul moțiunii de cenzură, că au gestionat deficitar răspunsul la criza COVID-19, deci că e vina guvernanților pentru numărul mare de infectări. Moțiunea de cenzură n-a mai ajuns să fie votată, pentru că PSD nu a reușit să strângă nici măcar cvorumul pentru deschiderea ședinței.

Marcel Ciolacu nu a purtat masca de protecție chiar din primele zile în care a fost instituită această obligativitate. Surprins astfel în Parlament, el a explicat faptul că a vrut să transmită „în glumă” că are o afecțiune.

În iulie, deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stăvilă au fost amendați pentru că au refuzat să poarte masca de protecție într-o sharmerie și au devenit recalcitranți.

Ulterior, și deputatul Cătălin Rădulescu, recent exclus din PSD, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că a refuzat să poarte masca într-o benzinărie din Capitală, apoi i-a și înjurat pe polițiști.

„În semn de protest pentru simplitatea și absurditatea unor asemenea măsuri, nu port mască!”, a declarat și Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

„Dacă e o chestiune de credință, atunci eu nu cred în coronavirus”, a mai spus Buzatu, la două zile după ce chiar unul dintre consilierii săi a murit de COVID-19.