Veste cruntă pentru Barna și Cioloș. Candidat-surpriză la președinția USR-PLUS: „Este inadmisibil să fim atât de jos!” (FOTO)

Veste cruntă pentru Barna și Cioloș. Candidat-surpriză la președinția USR-PLUS: „Este inadmisibil să fim atât de jos! (FOTO)
Dacian Cioloș și Dan Barna, USR-PLUS. Foto: Inquam Photos / George Călin

Lucrurile păreau a fi clare, destul de previzibile pentru congresul USR-PLUS, programat pentru finalul lunii august, cu Dan Barna și Dacian Cioloș candidați pentru funcția de președinte. Astăzi, cu doar câteva săptămâni înainte de eveniment, un nume-surpriză a anunțat că intră în cursă.

Senatorul Irineu Darău și-a anunțat oficial, candidatura. Tânărul politician s-a declarat nemulțumit de haosul din USR-PLUS și crede că este nevoie de o schimbare.

„Avem jumătate din procentul de la alegerile europarlamentare. Acum, suntem aproape de scorul din 2016. Este inadmisibil să fim atât de jos”, a declarat Irinel Darău pentru Digi24.

Irineu Darău

Cine este Irineu Darău, candidatul-surpriză la președinția USR-PLUS

Irineu Darău are 34 de ani și este senator de Brașov. În ultimele luni, Darău s-a făcut remarcat prin pozițiile sale cu privire la introducerea educației sexuale în școlile din România.

„Avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, avem cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, avem cea mai tânără bunică din lume, de doar 23 de ani, cea mai mare incidență de cancer de col uterin. Aproximativ 700 de femei sub 15 ani, în fiecare an, devin mame”, a declarat Darău, în plenul Senatului.