Deputatul PSD Iulian Iancu susţine că un vicepremier a fost otrăvit pe modelul Doina Pană

Deputatul PSD Iulian Iancu susţine că un vicepremier a fost otrăvit pe modelul Doina Pană
Foto: Facebook/ Iulian Iancu

Noi acuzaţii la vârful puterii priviind tentative de otrăvire! După cazul Doinei Pană care a acuzat că a fost otrăvită cu mercur pe vremea cânde era ministrul al Apelor, acum deputatul PSD Iulian Iancu susţine că unui caz similar a căzut victimă un vicepremier care s-a retras din Guvern şi a mers la tratament în străinătate. Cu toate acestea, Iancu a refuzat să spună numele celui implicat.

„Eu mai știu un caz. Nu am voie să spun public pentru că nu am această îngăduință. Noi am mai avut în acest interval de timp un vicepremier care, la fel, a fost otrăvit și a plecat din funcție. Atât de mare și gravă a fost situația încât el nu a mai avut încredere în sistemul medical românesc și a făcut toată investigția în afara României. Cert este că și el a ieșit din sistem în mod similar”, a susținut deputatul PSD Iulian Iancu, la România TV.

În guvernarea PSD, aflată la al treilea premier, vicepremierii au fost: în Guvernul Grindeanu – Sevil Shhaideh și Daniel Constantin, care s-a retras în martie 2017 și a fost înlocuit de Grațiela Gavrilescu, în Guvernul Tudose – Sevil Shaidehh, care s-a retras în iunie 2017, fiind înlocuită de Paul Stănescu (demisionar în noiembrie 2018), și Grațiela Gavrilescu. Actualii vicepremieri sunt Daniel Suciu, Grațiela Gavrilescu, Viorel Ștefan și Ana Birchall.

Reamintim că, Doina Pană a acuzat că a fost otrăvită cu mercur şi din această cauză a trebuit să renunţe la funcţia de Ministru al Apelor şi Pădurilor. Dosarul este acum în lucru la DIICOT, iar procurorul-şef Felix Bănilă a afirmat că momentan cercetările sunt făcute in rem pentru constituire de grup infracţionar organizat şi tentativă de omor.

De asemenea, primarul general Gabriela Firea a afirmat că i-a fost găsită în colon o bucată de sârmă de aproximativ 4 cm lungime în urma intervenţiilor chirurgicale suferite.