Victor Ponta: „Cred că trebuie să spunem că 6000 de români au murit până azi / Am văzut o analiză care spune că vârful de infectări va fi între 15 și 30 noiembrie”

Victor Ponta: „Cred că trebuie să spunem că 6000 de români au murit până azi / Am văzut o analiză care spune că vârful de infectări va fi între 15 și 30 noiembrie”
foto: Facebook

Liderul Pro România, Victor Ponta a vorbit marți seara despre situația epidemiologică din România, aducând o serie de acuzații la adresa Guvernului și a modului în care este gestionată situația din România în prezent, comparativ cu Italia la începutul pandemiei.

În fiecare zi, dar n-a gresit nimeni. Inclusiv infectiile nosocomiale sunt 0. Evident cătoate statisticile OMS aratăcăpeste tot apar aceste infecții. Eu cred cătrebuie săspunem că6000 de români au murit pânăazi, pe lângăstatistici și procente. Oameni care au familie, vecini, rude, prieteni, și-au pierdut viața. Nu poți săspui căguvernul își face binetreaba. Noi comparăm acum cu Italia la început, cuvântul cheie e la început. Pe toți i-a luat prin surprindere, dar ei au îmbunătațit lucruri. S-ămărit capacitatea de testare, la noi a crescut puțin și s-a oprit, pentru căla noi jumătate din teste sunt facute în privat”, a precizat el.

Totodată, fostul premier a mărturisit că s-a testat pentru a doua orară, în vedere depistării unei posibile infecțiii cu SARS-CoV-2, având în vedere că a avut o persoană apripiată.

Eu m-am testat iar, căam pe cineva apropiat, am primit rezultatul negativ. Nu s-a mărit numărul de oameni la DSP-uri, numărul de paturi. Nu putem compara Italia la început cu România acum, după8 luni”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta este de părere că nagajații DSP nu trebuie să fie doar medici

Liderul Pro România este de părere că numărul angajaților de la DSP trebuie să fie mărit, iar aceștia nu trebuie să fie medici pentru a răspunde la telefoanele cetățenilor.

Trebuia săangajăm oameni la DSP, nu trebuie neaparat medici ca sărăspundăla telefon. De ce nu s-a făcut nimic? Pentru cănu avem leadership. Nici prefectul nu știu dacăl-au dat încăjos. La noi s-a spus doar căe bine, căe mai bine ca la ceilalți, mergeți la vot, căe totul bine. Am văzut o analizăcare spune căvârful de infectări va fi între 15 și 30 noiembrie în România. În condițiile astea preocuparea lor e cine candidează, se duc toți buluc la Orban, la PSD preocuparea e sămute medicii din spitale în parlament”, a adăugat Victor Ponta.

Tags: