Victor Ponta: Demisionez dacă se schimbă decizia din BPN. Mircea Geoană nu mai are sprijin politic din partea USL

Victor Ponta: Demisionez dacă se schimbă decizia din BPN. Mircea Geoană nu mai are sprijin politic din partea USL

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marți, la emisiunea „Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, că președintele Senatului, Mircea Geoană, nu mai are sprijin politic din partea USL, dar și că nu poate accepta ca o decizie luată în Biroul Permanent Național al PSD să nu fie aplicată.

Decizia din BPN la care se referă liderul PSD este înlocuirea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlățean. Ponta a precizat că se va merge înainte cu ambele cauze, demiterea lui Geoană din această funcție dar și cu sesizarea Comisiei de Integritate a partidului în cazul refuzului lui Geoană de a accepta această hotărâre.

Comisia de Integritate a PSD ar putea hotărî chiar excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Decizia BPN a fost foarte clară, eu nu voi accepta niciodată să nu aplic o decizie a BPN, nu fac niciun pas înapoi. Mergem mai departe cu cele două lucruri, înlocuirea lui Geoană cu Corlățean și deja am sesizat Comisia de Integritate Morală a PSD„, a spus Ponta.

Acesta a mai spus că președintele Senatului a pierdut sprijinul politic al ambelor partide din USL și că din câte știe nici actuala putere nu îl sprijină, în mod oficial, pe Mircea Geaoană.

Din partea PSD, nici a PNL, din partea USL, nu mai are sprijin politic. Dacă PDL și UNPR decid să îl sprijine ei, asta doar ei pot să zică. Înțeleg că oficial nu are sprijin politic nici de la putere„, a explicat liderul PSD.

Victor Ponta a precizat, în posibilitatea în care PSD pierde funcția de președinte a Senatului, că oricum partidul nu mai deține această funcție demult, din cauza acțiunilor lui Mircea Geoană.

Mai mult, liderul PSD a spus că își va da demisia în cazul în care decizia din BPN în privința lui Geoană va fi schimbată.

Eu personal voi demisiona și voi convoca conform statutului…„, a conchis Ponta.

Victor Ponta: Mircea Geoană nu mai are sprijin politic de la USL

Embed: " />

Ultima oră
23:50 - Asztalos Csaba (CNCD): Nu există cadru legal pentru introducerea certificatului verde / Orice condiționare sau limitare a drepturilor se poate face doar prin lege adoptată de Parlament
23:20 - Greenpeace: Jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri, a fost bătut crunt într-o pădure din Suceava
23:05 - Florin Cîțu își asumă un guvern minoritar: Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR
23:03 - MAE cere clarificări autorităților britanice privind datele potrivit cărora controalele la frontieră ar viza în special românii
22:56 - Succes de răsunet pentru UDMR. Guvernul Cîțu a adoptat steagul județului Covasna, care conține doar simboluri maghiare (FOTO)
22:47 - Florin Cîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR – AUR
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an
22:11 - Raluca Turcan: Cifrele arată că avem creștere economică accelerată. Rezultatele sunt concrete, dincolo de orice bruiaj care există în spațiul public
22:10 - Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”