Victor Ponta, despre școala online: Este un fake de educaţie, mai ales la vârste mai scăzute

Victor Ponta, despre școala online: Este un fake de educaţie, mai ales la vârste mai scăzute
foto: Facebook

Eșecul sistemului de predare online este evident. A confirmat-o voalat și ministrul Educației, Monica Anisie, când a spus că vin tot mai multe semnale de la elevi și părinți că orele online nu se desfășoară, și o spune și liderul Pro România, Victor Ponta. Potrivit acestuia, educaţia online, mai ales la vârste mai scăzute, este „un fake de educaţie”.

Victor Ponta: Școala online, „un fake de educaţie”

Educaţia online, mai ales la vârste mai scăzute, este „un fake de educaţie”, a declarat miercuri liderul Pro România, Victor Ponta, la Conferinţa „Vreau la şcoală! Despre nevoia de educaţie incluzivă şi de calitate”.

„Eu sunt convins că educaţie online, mai ales la vârste mai scăzute, este un fake de educaţie. Eu cred că prima măsură pe care ar trebui să o luăm toţi oamenii politici ar fi să spunem – grădiniţele, clasa pregătitoare, şcolile primare şi gimnaziale ar trebui sa funcţioneze. (…) Prima măsură ar fi să ne gândim ce e bine pentru copii. Şi pentru copii şi pentru părinţi ar fi ca şcoala, educaţia să înceapă cât mai timpuriu şi să se facă în mod fizic. Când îl vezi pe profesor pe ecranul de la telefon, nu este educaţie”, a declarat liderul Pro România, potrivit Agerpres.

Peste 4.200 de școli din România, închise din cauza pandemie

În peste 4.200 de școli din România orele se desfășoară, în prezent, exclusiv online, potrivit datelor anunțate, miercuri, de Ministerul Educației. Asta înseamnă că 229 de unități de învățământ s-au închis de marți până miercuri, în condițiile în care, conformraportăriidin 3 noiembrie, în Scenariul 3 se încadrau 4.036 de școli.

Așadar, în acest moment, situația la nivel național este următoarea:

”- 8.339deunități de învățământ figureazăînScenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

-5.052deunități de învățământ figurează înScenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-4.265de unități de învățământ figurează înScenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online”, anunță Ministerul Educației.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că până nu scade numărul de infectări, școlile nu vor fi redeschise.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 8.651 de cazuri noi deCOVID-19depistate la nivel național, un nou maxim absolut dupăcel înregistrat marți. Recorduri negative au fost stabilite și în ceea ce privește numărul de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate pe un interval de 24 de ore, 146, dar și numărul de pacienți infectați cu noulcoronavirusce sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară, 1.001.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Partidul lui Karl Nehammer a pierdut alegerile din Austria Inferioară, fieful formațiunii. OVP nu va mai avea majoritate parlamentară. Cel mai mare grup de migranți din regiune e format chiar din români
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)
18:13 - Vrancea: Un tânăr de 20 de ani a violat o bătrână în vârstă de 88 de ani