Victor Ponta și Robert Negoiță au format Alianţa Pro Bucureşti 2020 pentru „oricine nu e prizonier al binomului PSD – PNL” / Marcel Ciolacu: Gabriela Firea îi va spulbera (VIDEO, FOTO)

Victor Ponta și Robert Negoiță au format Alianţa Pro Bucureşti 2020 pentru „oricine nu e prizonier al binomului PSD - PNL” / Marcel Ciolacu: Gabriela Firea îi va spulbera (VIDEO, FOTO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta a anunțat că formațiunea pe care o conduce, Pro România, și Partidul Bucureşti 2020, recent înființat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, vor forma de acum Alianţa Pro Bucureşti 2020. Fostul premier a precizat că noua alianță se adresează celor care nu vor să fie prizonierii binomului PSD – PNL. Purtătorul de cuvând al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a declarat că Ponta practic face jocurile liberalilor și-i dă o mână de ajutor lui Nicușor Dan, candidatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei. La rândul său, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și-a exprimat convingerea că actualul primar al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, va obține un nou mandat la alegerile din 27 septembrie.

Victor Ponta și Robert Negoiță au încheiat Alianța Pro Bucureşti 2020

Victor Ponta, președintele Pro România, și Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și liderul nou înființatului Partid Bucureşti 2020, au anunțat, duminică, formarea Alianţei Pro Bucureşti 2020.

Ponta a prezentat alianța ca o alternativă la PSD și PNL: „Cred că toţi suntem prizonieri în bătălia ”contra”. Trebuie să votăm contra ciumei roşii, contra ciumei galbene, care e mai rău ca ciuma roşie. E doar o schimbare între ei și, în continuare, ajung primari, miniştri și prim-miniştri oameni fără niciun criteriu de competenţă”.

Acesta a mai susținut că Gabriela Firea, actualul Primar General al Capitalei și candidata PSD pentru un nou mandat, și Nicușor Dan, candidatul Dreptei la aceeași funcție, nu vor putea scăpa de „căpuşele de pe lângă PSD și PNL”.

„Oricine nu e prizonier al binomului PSD-PNL trebuie să aibă o alternativă în alianţa Pro Bucureşti 2020”, a insistat el.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta a promis apoi că alianța sa cu Robert Negoiță va face doar 1% politică, iar restul de 99% vor fi rezultate.

„Acum, pentru Alianţa Pro Bucureşti o să fim amândoi candidaţi în aşa fel încât să sprijinim proiectul”, a afirmat Ponta. Apoi el a negat categoric că s-au aliat doar pentru a o învinge pe Gabriela Firea.

Liderul Pro România a spus despre Robert Negoiţă că „ar fi un primar foarte bun şi al Capitalei. L-aş susţine cu mare încredere pentru funcţia de primar general şi în 2020, şi în 2024”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Și Robert Negoiţă a prezentat Alianța Pro Bucureşti 2020 ca pe o alternativă la vechile partide: „Este un obiectiv al nostru de a propune o alternativă şi nu doar atât, noi chiar ne propunem să fim altfel. Bucureştiul se sufocă de lipsă de infrastructură. Avem nevoie în Bucureşti de un primar care să fie omul faptelor, nu al vorbelor”, a precizat Negoiță, criticând edilii care mai mult se perindă pe la televizor, în loc să lucreze în primării.

Primarul Sectorului 3 a mai afirmat că i-ar fi fost simplu să candideze pentru un nou mandat din partea PSD, dar nu a vrut pentru că acest partid a ajuns să facă „ticăloșii”.

Și Robert Negoiță a spus despre Victor Ponta că ar fi un bun primar al Capitalei.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, după ce Victor Ponta și Robert Negoiță au încheiat o alianță: Gabriela Firea îi va spulbera

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a susținut că Ponta și Negoiță nu au făcut decât să îi dea o mână de ajutor lui Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei. Dar chiar și cu acest ajutor, Ciolacu e convins că Dan tot va fi învins de Gabriela Firea.

Totodată, Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Victor Ponta că a trădat din nou valorile social-democrației și din nou a ales să facă jocurile PNL-ului și ale președintelui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, după ce Victor Ponta și Robert Negoiță au încheiat o alianță: Gabriela Firea îi va spulbera

Lucian Romașcanu (PSD): Alianța Pro Bucureşti 2020 e un fiasco

Și senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, l-a acuzat pe Victor Ponta că a trădat valorile social-democrației pentru a servi intereselor PNL și ale lui Iohannis: „Este o alianţă de conjunctură care, repet, nu face decât să servească intereselor domnului Iohannis, PNL-ului şi ale lui Nicuşor Dan”.

El e convins că alianța proaspăt închiată de Ponta și Negoiță va fi un fiasco: „Nu a văzut nici ideile pentru Capitală şi sectoare, nu am văzut nici candidaţii pe care dânşii intenţionează să-i susţină, în afara sectorului 3. E un fiasco ce au anunţat dumnealor azi”.

Lucian Romașcanu a mai ținut să le amintească lui Ponta și Negoiță că au ajuns în funcţii importante cu susținerea PSD. Iar despre Robert Negoiță în mod special a afirmat că a avut succes ca primar al Sectorului 3 doar datorită echipei PSD și că acum ar trebui să-și dea demisia.

În schimb, Romașcanu a precizat că alianțe PSD – Pro România în țară încă mai sunt posibile: „E un joc pe care Ponta l-a făcut într-un mod dizgraţios, dar în ţară lucrurile sunt mult mai nuanţate, administraţiile locale au nevoie de forţe unite”.

Lucian Romașcanu (PSD): Alianța Pro Bucureşti 2020 e un fiasco

Urmăriți B1TV.ro și pe