Victor Ponta: Va fi o Marțea Neagră pentru România. Cerem Guvernului să nu ne facă de râs mai mult 

Victor Ponta: Va fi o Marțea Neagră pentru România. Cerem Guvernului să nu ne facă de râs mai mult 

Liderul Pro România, Victor Ponta, avertizează că România s-ar putea confrunta cu un nou eveniment de tipul ”Marțea Neagră”. Asta pentru că, marți, 13 noiembrie, se va publica atât Rezoluția Parlamentului European privind justiția din România, cât și raportul MCV.

În contextul în care este de așteptat ca România să fie criticată dur de oficialii europeni, Ponta precizează că Guvernul ar trebui să țină cont de aceste semnale, venite cu doar o luna înainte ca țara noastră să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

”Mâine va fi o Marțea Neagră pentru România. Se întâmplă două lucruri prin care nu am mai trecut: în primul rând, o rezoluție de sancționare, de condamnare, de fapt, a României, așa cum e întâmplă în Parlamentul European. De ce spun că este fără precedent? Pentru că este susținută de toate grupurile politice, inclusiv de socialiști, inclusiv de ALDE. În 2012, când am avut criza constituțională S&D, ALDE erau de partea noastră, PPE împotriva noastră. Acum sunt toți de acord, toți condamnă evenimentele din 10 august, modificările din justiție etc.

Tot o premieră, sper să nu fie așa, dar îmi e greu să cred că se mai schimbă ceva. Pentru prima dată în raportul MCV se va spune: Bulgaria e bună, România e rea. Mie nu-mi pare rău de Bulgaria, le urez succes, dar în trecut era invers.

Sunt două semnale, cu o lună înainte să preluăm președinția UE, iar Pro România cere Guvernului să nu ne facă de râs mai mult decât ne-au făcut de râs în astea șase luni”, a declarat Victor Ponta, potrivit Știripesurse.ro.

„Marțea Neagră” la care se referă Ponta este celebrul episod din 2013, când aleșii PSD au încercat să modifice peste noapte Codul Penal.

Tags: