Premierul DĂNCILĂ, criticată DUR după ce şi-a subordonat Institutul de Statistică: “Asta ne mai lipsea! Ar trebui să DEMISIONEZE”

Premierul DĂNCILĂ, criticată DUR după ce şi-a subordonat Institutul de Statistică: “Asta ne mai lipsea! Ar trebui să DEMISIONEZE”

Premierul Viorica Dăncilă şi-a subordonat direct Institutul Naţional de Statistică (INS), arătând că o astfel de decizie ar trebui să conducă de urgenţă la demisia din funcţie a acesteia, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

„Începând de astăzi, specialistul în economie Viorica Dăncilă va aviza toate comunicatele INS! PSD-ALDE pun mâna pe o nouă instituţie a statului român. Astăzi este rândul INS. Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, tocmai şi-a subordonat direct Institutul Naţional de Statistică, printr-o Hotărâre de Guvern. Această decizie nu poate avea o altă raţiune la bază decât aceea că INS a prezentat adevărata faţă a realităţii economice din România: creşterea accelerată a inflaţiei la 5%; scăderea salariului net cu 145 de lei în luna ianuarie; scăderea salariilor din sistemul medical”, a scris, joi, Turcan pe Facebook.

Ea subliniază că o asemenea decizie ar trebui să conducă de urgenţă la demisia premierului.

„Atât ne mai lipsea ca marele specialist în economie, Viorica Dăncilă, să avizeze şi orice comunicat care pleacă de la INS!”, conchide deputatul PNL.