Viorica Dăncilă, întâlnire la Bruxelles cu liderul PPE, Manfred Weber, în perspectiva dezbaterii din PE de la începutul lui octombrie. Guvernul nu pomeneşte nimic depre protestele din 10 august şi postează un nou FILM MUT (VIDEO)

Viorica Dăncilă, întâlnire la Bruxelles cu liderul PPE, Manfred Weber, în perspectiva dezbaterii din PE de la începutul lui octombrie. Guvernul nu pomeneşte nimic depre protestele din 10 august şi postează un nou FILM MUT (VIDEO)
Foto: gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut miercuri o întrevedere cu liderul Grupului Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, în contextul dezbaterii care va avea loc, la începutul lunii octombrie, în Parlamentul European (PE) cu privire la respectarea statului de drept în România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întrevederii a avut loc „un schimb deschis de opinii” cu privire la situaţia din România.

La întâlnire au participat Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi europarlamentarul Dan Nica.

„În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfășurate de către autoritățile de la București, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative și asigurării unui mandat de succes”, se arată în comunicatul Executivului.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut „un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes”, potrivit sursei citate.

„Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice. În același timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarității între statelor membre și nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii”, precizează Guvernul, care nu face nicio referire la discuțiile despre protestele din 10 august, publicând un filmuleţ de 17 secunde de la întâlnirea cu şeful PPE, evident fără sonor.

Dăncilă efectuează o vizita de lucru la Bruxelles, în perioada 25-26 septembrie 2018, în cadrul căreia va avea o serie de întrevederi cu reprezentanți ai grupurilor politice din Parlamentul European, precum Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și Grupul Partidului Popular European.

În cadrul convorbirilor pe care prim-ministrul le va avea la Bruxelles, vor fi discutate aspectele prioritare de pe agenda europeană, în perspectiva deținerii Președinției Consiliului UE de către România și reafirmarea disponibilității României de a contribui în mod activ la procesul de reflecție asupra viitorului Europei, menţionează Executivul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: gov.ro)