Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)

Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat cum va funcționa mecanismul de compensare a facturilor la energie și spune că subvenția va fi acordată direct în factură.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Virgil Popescu, precizări despre compensarea facturilor la energie

Întrebat dacă Ministerul Energiei a calcul câți oameni vor beneficia de compensarea facturilor, Virgil Popescu a explicat: „V-am spus că 5.000.172, dacă îmi aduc bine aminte, de gospodării dintr-un total de 8 milioane. Dacă înmulțim cu media pe care o avem de la Ministerul Muncii, 2,5 persoane care locuiesc într-o locuință, asta înseamnă 13 milioane de români”.

„Regularizarea va fi la cinci luni de zile. Fiecare cred că poate să își gestioneze acest consum. Vrem să dăm drumul cât mai repede la acest lucru, vrem să fie cât mai simplu, să nu punem niciun om pe drumuri, să nici nu plimbăm oamenii pe la diverse autorități și nici banii între diverse autorități, iar discountul, compensarea, subvenția, cum vrem să îi spunem, să fie direct în factură, iar furnizorul să o recupereze prin deducere din taxele și impozitele pe care le plătește”, a adăugat oficialul.

Întrebat ce trebuie să facă un consumator pentru a beneficia de subvenție, el a explicat: „Nu veți face absolut nimic. În factura care vă vine la sfârșitul lunii, dacă vă încadrați în acel consum, și acolo va trebui consumatorul să își gestioneze cât de cât consumul lunar, vă încadrați în acel consum, va veni factura automat. Practic, nu va trebui să facă nimic (consumatorul, n.r.), asta vrem, să fie cât mai ușor de pas”.

„Vorbim de până în 200 kW lunar și între 100 și 1.200 de metri cubi anual – de ce am spus anual, pentru că 70% în general din consumul de gaze naturale e în perioada rece”, a mai afirmat ministrul Energiei.