Vlad Voiculescu a câștigat lupta internă pentru conducerea USR București împotriva lui Octavian Berceanu. Alegerile au fost dominate de controverse și acuzații de fraudă

Vlad Voiculescu a câștigat lupta internă pentru conducerea USR București împotriva lui Octavian Berceanu. Alegerile au fost dominate de controverse și acuzații de fraudă
Vlad Voiculescu, surprins în timp ce votează Sursa foto: Facebook

Tabăra Cioloș și-a asigurat conducerea organizației municipale București în urma alegerilor interne din USR, desfășurate în cursul zilei de luni.

Astfel, Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a pierdut lupta pentru președinția organizației București a partidului în fața șui Vlad Voiculescu, un apropiat de Dacian Cioloș.

Vlad Voiculescu a câștigat lupta internă pentru conducerea USR București

Potrivit surselor B1TV.RO, pentru fostul ministru al Sănătății au votat 745 de membri USR, în timp ce pentru Comisarul General al Gărzii de Mediu, doar 420 de membri.

O luptă crâncenă în interiorul organizației s-a desfășurat pentru cele 15 mandate în cadrul Biroului Municipal.

În urma alegerilor interne, componența acestuia este formată din:

actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (630 de voturi), deputata Diana Buzoianu (625 de voturi), deputata Cristina Prună (620 de voturi), senatorul Ștefan Pălărie (617 de voturi), deputata Simona Spătaru (599 de voturi),  senatoarea Dinică Silvia-Monica (560 de voturi), secretarul de stat Dimitriu Alexandru Paul (529 de voturi), Săniuță Adina (515 voturi), Neagu Denisa-Elena (504 voturi), Ciocoiu Mihaela (502 voturi), Jida Mihnea-Mihail (477 de voturi), Mihaiu Radu Nicolae (475 de voturi), Radu Dragoș (420 de voturi), Ionescu Octavian (407 voturi) și Pop Tudor Rareș (401 voturi)

Alegerile interne pentru conducerea USR București nu au fost lipsite de controverse care au amplificat tensiunile între cele două tabere, gruparea care a plecat din partidul lui Dacian Cioloș și gruparea formată în jurul lui Dan Barna.

Acuzații de fraudă în interiorul partidului

De săptămâni bune au apărut acuzații că la nivelul filialelor buccureștene se încearcă fraudarea alegerilor interne prin intermediul ”metodei autobuzul”. În ce constă mai exact aceasta?

Sunt inventați votanți pentru cel ales dinainte de șeful mai mare. Se inventează peste noapte așa ziși membri de partid selectați dintre rude, prieteni, cunoștinte de-ale celui destinat de șeful mai mare să ia funcția, oamenii votează pe cine trebuie.

Așa s-a ajuns ca înainte de fuziune, pe ultima sută de metri, tabăra Dacian Cioloș să deschidă larg porțile către membri noi de partid, pentru a câștiga astfel teren în confruntarea cu tabăra Barna.

Pe de altă parte, mai mulți membri USR s-au trezit peste noapte că nu au drept de vor, asta deși au sprijinit partidul încă de la formarea sa și aveau cotizațiile la zi.

Degeaba au încercat mai marii partidului să se scuze, dând vina pe o greșeală tehnică, problemele au generat un scandal uriaș și au generat acuzații de fraudă.

Toate acestea s-au adăugat altor acuzații aduse conducerii partidului de către simpli membri și care au vizat în special numirile controversate din instituții.

Rezultatul acestor probleme s-au reflectat din plin în prezența scăzută a membrilor la procesul electoral.

Aproape două treimi dintre membrii cu drept de vor au absentat. Astfel, cu câteva ore înainte ca procesul electoral să se încheie își exprimase opțiunea doar 38% dintre membri USR București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:34 - China: Zeci de persoane s-au infectat cu un nou virus care se transmite de la animale. Simptomele raportate
14:33 - Alexia Eram, dezvăluiri despre salariul Andreei Esca: „Mama e foarte mândră”
14:27 - Cel mai cunoscut militar american care a luptat împotriva rușilor s-a întors în Ucraina: „Aud că afacerile merg trăznet! Sunt all in”
14:16 - Urmărire ca în filme în județul Dolj: S-au trans focuri de armă pentru prinderea unui copil, aflat la volanul unei maşini
14:04 - Dan Suciu (BNR): Marile creșteri de prețuri sunt în urmă. Față de lunile care au trecut, putem avea și ieftiniri / Consumul a scăzut, dar rămâne motorul creșterii economice (VIDEO)
14:01 - Viața printre ruine. Localnicii din Harkov se adaptează „normalității”: „Nu fugim nicăieri…încotro s-o apucăm”
13:50 - Ministrul Agriculturii: Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export
13:48 - Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, acuză UE de comportament „imperialist” față de statele membre mai mici: „Poziţiile Germaniei şi Franţei contează mai mult decât toate celelalte”
13:24 - Dan Suciu (BNR): Suntem pe un plafon de inflație în jur de 15%. Urmează un trimestru de coborâre lentă, apoi anul viitor, presupunând că vor continua compensările, vom avea o scădere abruptă a inflației (VIDEO)
13:18 - Whitney Houston a trăit în bogăție, dar o astfel de viață a dezgustat-o. Dramele legendei muzicii pop