Vlad Voiculescu: În perioada următoare vom da, probabil, proba unei generații. Dacă suntem responsabili, putem salva mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie. Trebuie să punem umărul cu toții (VIDEO)

Vlad Voiculescu: În perioada următoare vom da, probabil, proba unei generații. Dacă suntem responsabili, putem salva mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie. Trebuie să punem umărul cu toții (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că următoarele săptămâni vor reprezenta, probabil, „proba unei generații” și a comparat perioada cu ce au trăit bunicii noştri în al Doilea Război Mondial. „Cu un comportament responsabil putem salva în perioada următoare mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie”, a afirmat ministrul.

Vlad Voiculescu insistă pe solidaritate și responsabilitatea fiecărui om în parte, în contextul pandemiei

„Intrăm într-o perioadă, şi s-ar putea să vorbim chiar de perioada între Paştele Catolic şi Paştele Ortodox, care probabil va fi proba unei generaţii, la fel cum, dacă vreţi, bunicii noştri şi-au dat proba generaţiei în al Doilea Război Mondial, la fel cum o generaţie întreagă a fost impactată de ce s-a întâmplat la Revoluţie.

În perioada următoare vom vedea cât de solidari, de responsabili putem fi şi, dacă vreţi, să ne uităm la cifre.

Cu un comportament responsabil, putem salva în perioada următoare mai mulţi oameni decât au decedat la Revoluţie, putem depăşi o pandemie care ne costă pe noi toţi, nu doar pe cei care se îmbolnăvesc, ci şi pe cei care trebuie să respecte restricţii şi pe toată lumea. Pentru toată lumea sunt costuri semnificative.

Avem şansa să trecem peste această, pandemie dacă punem cu toţii umărul”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul a mai spus că azi, duminică, s-au înregistrat două recorduri negative – numărul de pacienţi infectaţi şi numărul pacienţilor la ATI. A precizat, în acest context, că cu greu se poate spune că vreuna din aceste cifre sunt strict în responsabilitatea Ministerului pe care îl conduce. Asta pentru că cifrele spun mai multe despre reponsabilitatea și solidaritatea de care dă dovadă fiecare om în parte.

„Este necesar şi ca fiecare să fie responsabil faţă de sine şi faţă de cei apropiaţi”, a insistat Vlad Voiculescu.