Volodimir Zelenski va vorbi luni, în Parlamentul României, de la ora 19:00, a anunțat Florin Cîțu

Volodimir Zelenski va vorbi luni, în Parlamentul României, de la ora 19:00, a anunțat Florin Cîțu
Foto: captura video.

Volodimir Zelenski va vorbi luni, de la ora 19:00, în Parlamentul României, după cum a confirmat și președintele Senatului, Florin Cîțu.

Pavel Popescu (PNL), președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, a anunțat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului României luni seară.

Zelenski va vorbi în Parlamentul României luni de la ora 19:00

„Luni, la ora 19:00, va fi luni la ora 19:00”, a declara Florin Cîțu vineri, la sediul PNL. Inițial, anunțul a fost făcut de Pavel Popescu, la capătul unei întâlniri cu o delegație ucraineană formată din reprezentanți speciali ai președintelui Zelenski.

Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea față de bravul popor ucrainean cât și susținerea totală și necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional. Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internațională și ne-am dorința de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete”, a scris Popescu, pe Facebook

Președintele ucrainean s-a adresat și în Parlamentul Australiei

Până luni, însă, președintele ucrainean s-a adresa deja și Parlamentului australian. Volodimir Zeleneski a vorbit din nou despre implicațiile războiului declanșat de Rusia în țara sa asupra securității gobale.

„Cele mai urâte și apăsătoare pagini ale secolului XX au fost readuse în prezent. Cel mai rău e că dacă nu oprim Rusia acum, o altă țară va trece prin același război.

Încrederea în securitatea globală se va decide în acest moment. Nimeni nu poate salva o parte a lumii de contaminare radioactivă dacă Rusia va folosi arme nucleare”, le-a spus Zelenski parlamentarilor australieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe