Scandal în Parlament la votarea legii privind sporirea puterilor poliţiştilor. Opoziţia acuză fraudarea votului din comisii: „Vor să utilizeze introducerea antitero în atribuţii pentru a-şi face un mic SRI personal” (FOTO)

Scandal în Parlament la votarea legii privind sporirea puterilor poliţiştilor. Opoziţia acuză fraudarea votului din comisii: Vor să utilizeze introducerea antitero în atribuţii pentru a-şi face un mic SRI personal (FOTO)

EXCLUSIV ONLINE// Scandal uriaş între putere şi opoziţia la şedinţa reunită a comisiilor reunite juridică şi ordine publică din Camera Deputaţilor. La votul privind proiectul de lege iniţiat de Carmen Dan prin care sunt extinse atribuţiile Poliţiei şi Jandarmeriei, votul a fost repetat de trei ori după ce celor din PSD nu le ieşea votul.

Mai exact, PSD a zis că opoziţia a avut fie 18, fie 19 voturi, în timp ce aceştia susţin că au votat numărul necesar exact 20 de voturi precum cele strânse de PSD-ALDE şi au blocat emiterea unui aviz pozitiv.

Era clar că sunt gata să facă orice încă de săptămâna trecută, când au încercat să pună şedinţa în timpul moţiunii de cenzură, dar au fost prinşi. Iordache coordonează procesul şi se comportă exact ca în perioada Ordonanţei 13. Sunt absolut disperaţi să treacă proiectul, probabil vor să utilizeze introducerea antitero în atribuţii pentru a-şi face un mic SRI personal. Cum să furi tocmai la o lege a Poliţiei?” a declarat, pentru B1.ro, Ovidiu Raeţchi (PNL), vicepreşedintele comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţa naţională din Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, prin care sunt sporite atribuțiile poliției şi jandamrmeriei, a fost iniţiat de Carmen Dan şi Florin Iordache, după ce, un proiect al Guvernului, cu acelaşi conţinut, a fost declarat neconstituţional, în urma sesizării CCR. Actul normativ a fost adoptat tacit de Senat la finalul lunii mai.

Prin prevederile controversate se numări şi una care le permite polițiștilor legitimarea și chiar ducerea la secție a românilor care participă la proteste care nu au aprobare.

Urmăriți B1TV.ro și pe