Adrian Mutu nu mai este antrenorul lui FC U Craiova. Cu „Briliantul” la cârmă, echipa ajunsese la șapte etape consecutive fără victorie, iar duminică a fost învinsă și de rivala de oraș

Adrian Mutu nu mai este antrenorul lui FC U Craiova. Cu „Briliantul” la cârmă, echipa ajunsese la șapte etape consecutive fără victorie, iar duminică a fost învinsă și de rivala de oraș
Foto: Facebook @ Adrian Mutu

Adrian Mutu a părăsit banca tehnică a lui FC U Craiova 1948. Cele două părți au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, iar „Briliantul” va primi o sumă compensatorie pentru a părăsi echipa înainte de finalul turului, când Mititelu ar fi putut să îl demită gratis, transmite GSP.ro.

E oficial! Adrian Mutu nu mai este antrenorul lui FC U Craiova

Contractul prevedea că Adrian Mutu poate fi demis la finalul turului fără să primească vreo despăgubire dacă echipa se află mai jos de locul 8, însă conducerea clubului din Bănie nu a dorit să mai aștepte încă patru etape, astfel că a preferat să plătească o sumă compensatorie.

Totuși, suma va fi ceva mai mică în raport cu înțelegerea inițială. „Briliantul” ar fi trebuit să primească toți banii până la finalul contractului, dar părțile au ajuns la un acord și suma va fi mult mai mică.

În vară, Adrian Mutu semnase un contract pe doi ani, cu un salariu lunar de 12.000 de euro.

Deocamdată, FC U Craiova 1948 va fi condusă de preparatorul fizic Dan Vasilică.

Deși echipa începuse bine sezonul, ultimele rezultate și-au spus cuvântul. FC U Craiova a pierdut duminică seară derby-ul cu rivala de oraș, CS Universitatea Craiova, scor final 0-2, în a șaptea etapă consecutivă fără victorie pentru echipa pregătită de Adrian Mutu – în tot acest interval a câștigat un singur meci, 1-0 la Petrolul Ploiești în șaisprezecimile Cupei României.

Astfel, Adrian Mutu lasă echipa abia pe poziția a 13-a în Liga 1, cu nouă puncte după 11 runde, cu un avans de șase puncte față de ultima clasată și la nouă lungimi distanță de echipa de pe locul 6.