“E cel mai prost contract pe care l-am încheiat vreodată, dar nu mă interesează, l-am încheiat cu plăcere”. Christoph Daum, despre venirea la Naționala României

“E cel mai prost contract pe care l-am încheiat vreodată, dar nu mă interesează, l-am încheiat cu plăcere”. Christoph Daum, despre venirea la Naționala României
Foto: fanatik.ro

Christoph Daum a dat de înțeles că suma contractului încheiat cu Federația Română de Fotbal este de 550.000 de euro, în același timp precizând că este cel mai slab contract al său de când antrenează, lucru care de altfel nu-l deranjează pentru că a încheiat această înțelegere de plăcere.

"Nu am nimic împotrivă dacă termenii contractului meu apar la ziar. Cred că fiecare poate să trăiască mai departe cu aşa ceva, pentru că e un contract moderat, rezonabil, e cel mai prost contract pe care l-am încheiat vreodată, eu aş putea să spun asta. Dar nu mă interesează, l-am încheiat cu plăcere. Nu a fost vorba de bani şi pot să spun că dacă avem succes împreună, pentru mine e nepreţuit, indiferent dacă lucrez pentru banii de azi sau pentru mult mai mulţi. Le-am spus avocaţilor care au negociat cu FRF să găsească o soluţie bună, acceptabilă, nu vreau să mănânc mai mult de o dată pe zi mâncare caldă, să conduc o maşină, să am o locuinţă. Toate acestea le am deja. Am toată libertatea, deci nu trebuie să muncesc din motive financiare şi asta îmi dă o mare libertate. Şi pot să accept şi un asemenea contract, în care nu mă interesează banii", a declarat Daum, potrivit News.ro.

Întrebat care dintre cele două variante ale salariului său este adevărată, jurnaliștii germani dând suma de 1,1 milioane de euro, cei români de 550.000 de euro, antrenorul a precizat că suma reală se apropie de cea a presei românești.

"Sunt convins că nici eu, nici federaţia nu au dat informaţii despre sume. Am avut aceeaşi poziţie, suntem confidenţiali în ceea ce priveşte contractul, dar trebuie să vă spun că jurnaliştii din România se află aproape de realitate şi nu speculanţii din Germania.", a spus Daum.