Gianluigi Buffon nu se retrage. Revine la Parma, „prima dragoste”, unde va fi coleg cu Man și Mihăilă

Gianluigi Buffon nu se retrage. Revine la Parma, „prima dragoste, unde va fi coleg cu Man și Mihăilă

Gianluigi Buffon nu se retrage din fotbal. Legendarul portar revine la „prima dragoste”, Parma. Italianul în vârstă de 43 de ani va fi coleg cu Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Astfel, „Gigi” revine la Parma după 20 de ani de la transferul de la Juventus. Pentru Parma, Buffon a apărat în perioada 1994-2001. La Juventus a jucat 20 de sezoane, iar la PSG unul singur, în 2018/2019.

Fostul internațional va semna un contract valabil pe doi ani de zile, cu un salariu pe sezonde 1,2 milioane de euro net. Buffon ar urma să primească și un bonus în valoare de 500.000 de euro, dacă echipa proaspăt retrogradată va accede în Serie A.

Nu este prima dată când Buffon va evolua în Serie B. Experimentatul goalkeeper a mai jucat și cu Juventus în eșalonul secund, pe vremea când clubul a fost sancționat în 2006, pentru trucare de meciuri, prin intermediul arbitrilor.

Transferul lui Gianluigi Buffon la Parma, oficializat joi, 17 iunie

Anunțul oficial al transferului va avea loc joi. Buffon va evolua sub comanda fostului său coechipier de la Juventus Torino, Enzo Maresca, tehnician mai tânăr cu doi ani decât marele fotbalist aflat în activitate.

Ultima dorință pe care ar dori să și-o implinească Gianluigi Buffon, în calitate de fotbalist profesionist, ar fi participarea la Cupa Mondială din anul 2022, ca al treilea portar, informează presa sportivă.

Buffon este liderul all-time în ceea ce privește prezențele în Serie A, 654 de partide.