Încă o lovitură pentru fotbalul românesc. Naționala, într-un picaj abrupt în topul FIFA

Încă o lovitură pentru fotbalul românesc. Naționala, într-un picaj abrupt în topul FIFA
Mirel Rădoi / Foto: FRF

Echipa națională de fotbal a României a mai bifat o contraperformanță. A ajuns în ierarhia FIFA pe locul 44, a doua cea mai proastă poziție din ultimii 28 de ani.

România nu a mai stat atât de prost în clasamentul FIFA din perioada 2010-2011, când a ocupat locul 56, cu Răzvan Lucescu selecționer.

Cele 3 înfrângeri consecutive suferite cu Mirel Rădoi pe bancă în acest an au cântărit greu. România a scăzut 10 locuri în clasament, cel mai mare picajal unei naționale din ultima lună. Astfel, în topul statelor de pe continentul european, România este abia pe poziția 25, ceea ce îngreunează destul de mult șansele „tricolorilor” de a prinde urna a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilorCampionatului Mondial din Qatar.

România are șanse mici la urna a doua pentru Campionatul Mondial

Pentru a mai spera la urna a doua valorică, naționala lui Mirel Rădoi trebuie să fie în primele 20, iar pentru asta, are de bătut Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie) în Liga Națiunilor și pe Belarus, în partida amicală programată pentru 11 decembrie.

România ocupă locul 24 în medie, în clasamentul FIFA, dacă luăm în calcul toate pozițiile înregistrate până acum. „Generația de Aur” a reușit cele mai bune clasări din ultimii 30 de ani: locul 7 mondial, în anul 1997 și locul 9 în 1999.

Dacă vorbim despre performanțele mai recente, România a bifat locul 13 în 2007 și locul 14 în 2014.