Jucător de națională transferat de Sepsi. 1,5 milioane de euro a plătit pentru el Torino

Jucător de națională transferat de Sepsi. 1,5 milioane de euro a plătit pentru el Torino
Vitalie Damașcan, la prezentarea oficială la Sepsi Sf. Gheorghe (2021) / Foto: @OSKSepsi (Facebook)

Sepsi Sf. Gheorghe continuă campania de achiziții, pentru noul sezon competițional. Cel mai nou nume de pe lista lui Leo Grozavu este un jucător al naționalei Republicii Moldova, Vitalie Damașcan.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a fost transferat de Torino în 2018, în Serie A, pentru 1,5 milioane de euro, de la Sheriff Tiraspol. Considerat unul dintre jucătorii de perspectivă ai Republicii Moldova, a revenit apoi în țara natală pentru jumătate de sezon, sub formă de împrumut. Nu a reușit să se impună în Italia, iar mai apoi, Torino l-a mai împrumutat pe Damașcan la două echipe din Olanda, Fortuna Sittard și Waalwijk.

Damașcan a jucat la echipa de tineret a celor de la Torino, Primavera, unde a bifat 13 partide și 5 goluri. Pentru Fortuna Sittard a marcat 7 goluri în 21 de meciuri, iar pentru Waalwijk 2 goluri în 20 de meciuri.

Vitalie Damașcan, noul jucător al lui Sepsi, o prezență constantă în naționala Republicii Moldova

În 2019, Vitalie Damașcan a fost golgheter în campionatul Moldovei, cu 13 goluri, în primul an în care a cucerit titlul cu Sheriff Tiraspol.

  • 19 selecții și 2 goluri are Damașcan pentru naționala Republicii Moldova;
  • 42 de selecții și 9 goluri are în total Damașcan, pentru toate naționalele Republicii Moldova. Cel mai recent gol, înscris în iunie, în partida Moldova – Azerbaijan, 1-0;
  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Damașcan, potrivit Transfermarkt.

În afară de Damașcan, care a semnat în calitate de jucător liber de contract cu Sepsi, trupa lui Leo Grozavu i-a mai transferat în vară pe: Cătălin Golofca, Cristian Bărbuț, Stefan Askovski, Răzvan Began, Rareș Ispaș, Hugo Sousa și Rajko Rep.

În prima etapă, Sepsi va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni, vineri, 16 iulie, de la ora 18:30.