Jucătorul ratat de naționala României, dorit de FC Barcelona. Ofertă de 40 de milioane de euro pentru noua senzație a fotbalului german (FOTO)

Jucătorul ratat de naționala României, dorit de FC Barcelona. Ofertă de 40 de milioane de euro pentru noua senzație a fotbalului german (FOTO)
Karim Adeyemi / Foto: @karim_adeyemi (Instagram)

Karin Adeyemi, puștiul-senzație din fotbalul german, care are mamă româncă, este dorit de FC Barcelona. Jucătorul de 19 ani ar putea fi cumpărat de catalani în schimbul a 40 de milioane de euro, potrivit presei internaționale. Mai mult, el mai este monitorizat și de Bayern Munchen, Liverpool și Borussia Dortmund.

Atacantul crescut în Germania, care evoluează la RB Salzburg, are deja trei selecții și un gol marcat în națională. Adeyemi s-a născut la Munchen, din tată nigerian și mamă româncă. Angajamentul internaționalului german cu austriecii expiră în 2024.

Mama lui Karim Adeyemi, brașoveancă

Mama jucătorului se numește Alexandra, originară din Brașov. Ea a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Geografie, după care s-a mutat în Germania, la Unterhaching. Tatăl lui Karim este Abbey, fost jucător de fotbal.

În 2020, el a declarat jurnaliștilor că el ar fi deschis să joace pentru Germania, Nigeria sau România, dacă va fi convocat. Nemții au știut să profite de ocazie.

Alexandra și Abbey, părinții lui Karim Adeyemi

Cifre remarcabile pentru Adeyemi, jucător al naționalei Germaniei

20 de milioane de euro este cota de piață a jucătorului de 19 ani, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Adeyemi poate evolua atât ca vârf împins, cât și în  benzi.

11 goluri în 13 etape a marcat atacantul în campionat, în acest sezon. În total, cu echipa de club, a marcat 15 goluri în 22 de partide, în toate competițiile, în actuala stagiune.

Cazul lui Adeyemi a avut un precedent în urmă cu un deceniu. Nicolao Dumitru Cardoso (30 de ani), considerat un jucător de mare perspectivă la Napoli, la acea vreme, a fost cooptat la naționalele de tineret ale Italiei.